Delvis glatt underholder, delvis rebell, delvis engasjert familiefar, delvis tidenes største flørt.

Robbie Williams er ikke verdens største musikalske talent. Men han har spilt inn, og delvis vært med og skrevet noen av de største pophitene de siste 20 årene. Og sett han på en scene, foran et publikum, og han er beredt. Med lisens for å underholde.

Hans største øyeblikk er fra noen år tilbake, men fjorårets album «The Heavy Entertainment Show» var helt ok. Han fremførte tre låter derifra tirsdag kveld.

Men først var det oppvarmingsbandet. Erasure tok oss gjennom sine hits fra «Victim Of Love» til «A Little Respect», fengende og elegant nok – men det blir jo aldri noe ordentlig sus over et oppvarmingsband som spiller mens folk kommer marsjerende inn på arenaen, tørker klær etter regnskyll eller står i øl- og do-kø, et band som spiller med lavere lydnivå og uten videoskjerm.

Vi fulgte Robbie-konserten live

Ventetiden ble kortere enn mange fryktet etter Erasure. Vi skjønte det snart var alvor da Eminems «Lose Yourself» kom over anlegget på full guffe, og så overtok Robbie-kongesangen «God Bless Our Robbie» med selvironisk tekst om en karriere i vekst og fall, skandaler, dop – og livet som tobarnsfar. Først etter den entret Robbie selv scenen, med tittellåten fra siste album og denne turneen.

Det ble mange startpunkt på denne konserten, for de fleste vet jo at en Robbie Williams-konsert alltid starter for alvor med «Let Me Entertain You». Da den kom som låt nummer to, ble det virkelig fart på både publikum og entertaineren Robbie. Så tonet han det ned med «Monsoon». «What a beautiful sight» sukket Robbie da han så han folk vinket med hele kroppen så langt arenaen rakk, høyt oppe i åskammen.

Men idyllen varte ikke lenge. Værgudene inn med heavy heavy rain for andre gang denne kvelden, samtidig som konserten gikk inn i en stor kvalitetsmessig dump med «Party Like A Russian» - «..Norwegian» for anledningen, og standardlåten «Minnie The Moocher». Robbie stampet, og fikk ikke synderlig hjelp fra publikum. Et riktig bra mellomspill med George Michaels «Freedom» gjorde godt, før det var klart for konsertens lavmål.

Se bildene fra konserten

Alle triks i boka ble tatt i bruk for å få fart på de 35000, men han lyktes strengt tatt ikke før han dro selve trøndelagssikkerstikket: allsang av «Living On A Prayer», før det fortsatte med bare Robbie og publikum gjennom refrengene på store hits med a-ha, Prince, Tina Turner, Human League, Bee Gees med altfor mange flere. Han var ikke like imponert over publikums innsats og kunnskap på alle låtene.

Det ble noen pinlige minutter. Vi pustet lettet ut da seansen var avsluttet, bandet var tilbake og presenterte gjenkjennelige riffet på «Come Undone», etterfulgt av det stilige James Bond-eposet «Millennium». Charlotte fra Oslo ble plukket ut fra publikum for å sitte sammen med Robbie under «Something Stupid». Mørket hadde senket seg såpass at det begynte å bli virkelig vits i lys- og videoshowet under den tunge «Rudebox», og vi skjønte Robbie ville hale inn en seier i Granåsen denne kvelden.

Det var mektig lyd av bredt sammensatt orkester med full blåserrekke og ganske imponere lyd som var over hele arenaen, og nå hadde både artist og publikum kommet i siget.

Han kunne ikke gjøre mye galt etter dette. Pappa kom inn og sang Neil Diamond med Robbie – og det virkelig tunge skytset med de største hittene kunne sette inn. Etter en kort pause før ekstranumrene spøkte Robbie om forrige gjest i Granåsen Bruce Springsteen, før «She’s The One». Det er nydelig, og en solid påminning om hvor flott entertainer han kan være. Storfavoritten «Angels» ble etterfulgt av «My Way»-duett med Robbies viktigste musikalske kompis Guy Chambers. At han er tilbake ved Robbies side er en lovnad at det kan komme gode ting fra Mr Williams også i fremtiden.

Han er nok en smule rusten i 2017, showet inneholder noen lite kledelige elementer, og mye regn og et litt matt publikum må være med på å dele skylden på at dette ikke ble en kveld for historiebøkene.

Men konserten ble nok et bevis på Granåsens potensial som arena og Robbie Williams potensial som entertainer.

Dette spilte Robbie

The Heavy Entertainment Show

Let Me Entertain You

Monsoon

Party Like a Russian

Minnie the Moocher

Freedom

Love My Life

Livin' on a Prayer / Rehab / Take On Me / The Best / Kiss / U Can't Touch This / Don't You Want Me / Stayin' Alive / Candy / Here Comes the Hotstepper / You're the One That I Want

Come Undone / Never Forget

Millennium

Somethin' Stupid

Rudebox

Kids

Sweet Caroline (med pappa Peter Williams)

Feel

Rock DJ

--

Ekstranummer:

She's The One

Angels

My Way

foto
35 000 publikummere fikk se Robbie Williams rocke Granåsen. Han dro frem hitlåter som «Rock DJ», «Let me entertain you» og «Feel». Foto: Frank Lervik