Årets Vømmølfestival ble nok en stor suksess med hele 27 500 deltakere på alle arrangementene. Det er ikke langt unna rekorden fra 2010 hvor over 31 000 var med på festen.

– Vi er knallfornøyd med oppslutningen både fredag og lørdag. Værgudene var på vår side og serverte oss sol fra skyfri himmel under vømmøltoget. Regnet kom ikke før utpå lørdagskvelden, sier markeds- og presseansvarlig Leif Sagen, som mener at det var riktig å korte ned på antall deltakere i toget.

– Kvaliteten på vømmøltoget har aldri vært bedre, mener han.

Levende festival

Årets oppslutning om Vømmølfestivalen viser at den lever i beste velgående, og at folk fra hele landet strømmer til Verdal for å være en del av vømmølkulturen. Publikumsmessig er oppslutningen den samme som i fjor.

Men 2010 var året da festivalen trakk flest besøkende.

– Det skyldes nok at Hans Rotmo selv sto på scenen og spilte den gangen.

Vant med Fjøsvisa

Sagen er også spesielt fornøyd med oppslutningen om familieprogrammet i folkeparken. Hele 3000 kom for å være med på «Hver gang i vømles», premieutdelingene og Barnas og ungdommens vømmølmønstring.

– Jeg ble imponert over den yngre garde og deres innsats. Caroline Reinan og Hedda Rosø sang Fjøsvisa til stor applaus og vant vømmølmønstringa, sier Sagen

«Spæll åt mæ»

Festivalarrangøren har ennå ikke oversikt over hvor stort et eventuelt overskudd blir.

– Det har vært veldig mange arrangementer siden torsdag, og det vil ta noen dager før vi vet hva det økonomiske resultatet blir.

Sagen kan imidlertid røpe at neste års tema for festivalen blir «Spæll åt mæ».

– Det er et tema som kan tolkes i flere retninger, men hentyder på musikk og Rotmos egen låt med samme navn. Det blir spennende å se hva folk finner på da, sier markeds- og presseansvarlig Leif Johannes Sagen.

Vømmølfest: Det var mange oppfinnsomme sjeler som gikk gjennom Verdals gater lørdag. Temaet for årets opptog var "Hårrå og dekt". Foto: Levin Nestvold jr.
Fishølet turnforening har alltid konkurrert om bestemannsprisen i vømmøltoget.
Vømmølpunk: Knut Stuppulvold og hans unge lyrikere satte sitt grønne preg på vømmøltoget. Foto: Levin Nestvold jr.