Musikk, teater, utstillinger og foredag. Her er et knippe utvalg av kulturarrangementene du kan få med deg i Trondheim de nærmeste dagene. For flere tips kan du besøke Adresseavisens Det skjer-guide.

PopUp Feministhus Trondheim

Det er tett program på feministhuset de nærmeste dagene, og på lørdag er det blant annet to utstillingsåpninger. Den første er med Beate Raanes klokken 16.00. En time senere åpner utstillingen med Tove Anita Olsen.

PopUp Feministhus Trondheim i Olavskvartalet har åpent hus fra klokken 15.00 på lørdag.

8. marskomiteen vil at feminismen skal nå bredere ut. Tirsdag kveld poppet Norges første feministhus opp i Trondheim.

TSO Schumann og Tsjajkovskij

På denne konserten spiller Trondheim Symfoniorkester «Klaverkonsert» av den tyske komponisten Robert Schumann og «Pathétique-symfonien» av den russiske komponisten Pjotr Tsjajkovskij. Pianist Christian Ihle Hadland er med som solist. Dirigent er Han-Na Chang, som nylig ble utropt til TSOs neste sjefdirigent og kunstneriske leder.

Olavshallen torsdag kl. 19.30.

Tirsdag forrige uke ble det kjent at Han-Na Chang blir TSOs neste sjefsdirigent. To dager senere ledet hun TSO gjennom Bruckners åttende symfoni. Les mer om både hennes egne og publikums rekasjoner etter konserten.

Meta. Morf 2016

Meta. Morf er Norges største festival for kunst og teknologi og arrangeres av Trondheim Elektroniske Kunstsenter (TEKS). Meta. Morf har et bredt program med blant annet utstillinger, konserter og foredrag som arrangeres på flere ulike steder i byen.

Festivalen starter på torsdag og varer til 8. mai.

Norske kunstnere har et sterkt samfunnsengasjement som mange ikke er klar over fordi de arbeider lokalt, mener kunstner Leiken Vik. (PLUSS)

Bør Børsom Jr.

De neste dagene kan du få et gjensyn med Josefine, Laura og selveste Bør Børson Jr. som man kanskje kan kalle en av trøndelags første gründere? Ungdomsgruppene i teaterlaget i BUL Nidaros setter nemlig opp musikalkomedien «Bør Børson Jr.» av Harald Tusberg og Egil Monn-Iversen.

Premiere fredag kl. 19.00 i BUL-salen. Går hver kveld kl. 19.00 fram til 17. mars.

I sommer satte Teaterlaget i BUL Nidaros opp «Rockeulven» på Munkholmen. Stykket fikk terningkast fem av Adresseavisens anmelder. (PLUSS)

Spidergawd + Frances Wave

En av Trondheims store supergrupper, Spidergawd, har turnert seg igjennom Europa og har endelig kommet til Norge. Turéen avsluttes med en utsolgt konsert på Byscenen. Et annet trondheimsband som også er i vinden for tiden, Frances Wave, er med som oppvarmere. Nylig ble Frances Wave én av fem vinnere av «Forbilde-prisen» under Bylarm.

Byscenen lørdag kl. 22.00.

Trondheimsbandet Frances Wave er en av mange artister som har ordene i behold om de titulerer seg som Bylarm-vinnere 2016. (PLUSS)

Ungdomsgruppene i teaterlaget i BUL Nidaros viser musikalkomedien «Bør Børson Jr.». Foto: Bul Nidaros
Meta.Morf, kunstbiennalen i Trondheim, starter på torsdag. Bildet er fra et tidligere år. Foto: Nils Toldnes
Bildet er fra åpningen av PopUp Feministhus da varaordfører Hilde Opoku klippet snoren og holdt innlegg. Foto: Martin Andersen
Pianist Christian Ihle Hadland er med som solist når TSO spiller Schumann og Tsjajkovskij i Olavshallen torsdag. Bildet er fra en tidligere konsert med TSO og Ihle Hadland. Foto: Kjell A. Olsen, Adresseavisen