De tre bandene har i flere uker vært på veien sammen, og før turneen lørdag kveld avsluttes på Brukbar/Blæst, har Keep of Kalessin, Vreid og Vredehammer vært innom blant annet Paris, London, Leeds, Rotterdam, Stuttgart, München, Stuttgart, Praha og Berlin.

Turneen markerer samtidig 10-årsjubileet til norske Indie Recordings, som har vokst til å bli Skandinavias største hardrock/metall-plateselskap.

Keep of Kalessin er Trondheims desidert største metall-eksport, med et stort publikum verden over. Turneen er deres første som trio etter at de skilte lag med tidligere vokalist Torbjørn Schei før utgivelsen av «Epistemology» i februar. En utgivelse som ble anmeldt til en femmer i Adresseavisen og ble beskrevet som «en blodig knyttneve».

ANMELDELSE AV «EPISTEMOLOGY»: «Potent powertrio med et album som er så halsbrekkende og kompromissløst som det gikk an å håpe»

I et intervju i forbindelse med utgivelsen forklarte frontfigur Obsidian C platas tittel, som betyr erkjennelsesteori, og veien bort fra fantasy-universet. «De fleste mennesker setter innimellom spørsmålstegn ved sin egen eksistens. Jeg har ingen religiøse tilbøyeligheter, så jeg tror det handler om valgene man tar i livet».

LES INTERVJU (PLUSS): - Det eneste som er sell out er å ikke ta risiko. Metallmusikken har alltid stått for frihet til å uttrykke seg på sin egen måte.

Sogndal-bandet Vreid har gjennom karrieren gjort mer enn 500 konserter i 25 land. Bandets sjuende album «Sólverv» kom i forrige måned, og er den første siden 2007 der de utelukkende synger på sognamål.

ANMELDELSE AV VREID: Fengende hardrock, hissig blackmetal og fiffige prog-inspirerte storverk.

Vredehammer fra Mo i Rana er ikke like etablerte, men trioens gitarist og vokalist Valla har blant annet spilt i supergruppa Abbath. Vredehammer har også turnert Europa sammen med Satyricon.

Konsertene lørdag begynner tidlig: Vredehammer går på kl. 19, Vreid kl. 20 og Keep of Kalessin starter sitt sett kl. 21.30.