- Responsen har vært mindblowing, for å si det på godt norsk. Det har ekspandert voldsomt de siste dagene, og vi så tidlig at Vår Frue kirke kom til å bli for liten. Men vi satser heller på en storskjerm rett utenfor hovedinngangen, fremfor å flytte arrangementet et annet sted, sier Aaknes.

LES OGSÅ: Enorm interesse for støttekonsert

Stor dugnadsånd

I tillegg til selve konserten vil det bli innsamling av klær og utstyr som går til Amida Trondheim. Pengene som kommer inn går til Flyktninghjelpen, og det vil være bøssebærere i og rundt kirken. Det er også opprettet en egen nettinnsamling via Flyktninghjelpen.

- Det har vært lett å be om tjenester til dette arrangementet, folk vil bidra. Vi kjente fort at det vokste oss over hodet, men vi har fått hjelp overalt hvor vi har henvendt oss. Bedrifter og enkeltpersoner har bidratt med alt fra trykkeri, catering og container, til backstageområde og teknisk utstyr, sier Aaknes som tror dette er en begivenhet mange vil ha med seg fordi det er en viktig sak som berører. Om lag 40 frivillige er i sving for å ta seg av ulike oppgaver rundt arrangementet.

LES OGSÅ: Bleken og Fronth gir til Syriaaksjon

Samlende

- Personlig er det en enorm erfaring og opplevelse å kunne bidra til denne saken. Det føles spesielt å være med på dette. Og slik det ser ut nå regner vi med at det kommer mellom 1000 og 1500. Vi håper dette vil bli en helhetlig og meningsfull opplevelse. Det har vist seg å være samlende for musikkmiljøet, og jeg håper det vil føles slik for andre også.

LES OGSÅ: Innsamlingsdugnad for Nepal

Slik blir støttekonserten:

* Ca 70 korister fordelt på Kammerkoret Aurum, Embla og et sammensatt operakor. De vil danne et felleskor til finalenummeret.

* Et fullt besatt symfoniorkester på ca. 65 personer, som vil spille orkestermusikk og akkompagnere noen av artistene.

* Totalt vil over 150 musikere og artister bidra, deriblant Rasmus og Verdens beste band, Gunnhild Sundli, Marianne Meløy, Conor Patric og Frode Fjellheim.

Konserten arrangeres i samarbeid med Nidaros domkirke og Vår Frue menighet.

Støttekonsert i Vår Frue: Lørdag kl.18.00 er det duket for støttekonsert for flyktninger i Vår Frue kirke, en konsert som også vil bli vist på storskjerm utenfor kirkens hovedinngang. Foto: Morten Antonsen