Lerkendal Live selger godt

Nervene begynner å roe seg nå en knapp uke før den store konsertkvelden på Lerkendal. Hele 6000 har kjøpt billett på forhånd.

Saken oppdateres.

- Ja, nå begynner vi å ha kontroll på alle kritiske faktorer. Banedekket, lyd og lys er i boks. Nå er det innspurten på salget som er spennende. Det jeg derimot ikke er spent på, er om Lerkendal kommer til å fungere. Det vet jeg den vil gjøre, sier Erik Espeseth, markedsdirektør i Rosenborg Ballklub.

Scenen skal rigges opp et stykke inne på banehalvdelen mot Adressa-tribunen. Publikum står på matta eller sitter på Rema-tribunen og deler av langsidene.

Satser på 15 000

Fasilitetene ved det nye fotballanlegget er perfekte for konserter, mener Espeseth. Derfor gleder han seg til å ta imot folk. Mange folk.

- Jeg regner med vi når suksesskriteriet på 8 000 mennesker i god tid før konsertstart og håper på at alle de 15 000 billetten til slutt blir kjøpt. Line up-en vår skulle tilsi 15 000 publikummere, mener Espeseth.

Det er grunn til å tro at arrangementet koster nærmere 2,5 millioner kroner og at vippepunktet økonomisk ligger på nettopp 8 000 billetter til en snittpris på 300 kr.

Etter en snublende start, der det var uklart om Turboneger og Åge Aleksandersen skulle spille, har programmet nå vært spikret en god stund. Det er Kaizers Orchestra, Ravi & Dj Løv, D.D.E., Wig Wam og Hellbillies som skal trekke massene til Lerkendal.

Espeseth er fornøyd med at det er norsk kvalitet som åpner Lerkendal som konsertarena.

- Vi har truffet blink med Kaizers Orchestra og Ravi. Det finnes vel knapt to artister som er mer aktuelle akkurat nå. Kaizers skal faktisk gjøre sin første konsert med nytt materiale på Lerkendal. Det er vi ganske stolte av. De andre bandene er også fantastiske liveartister med bred appell.

Konserten har en varighet på fem og en halv time. Dermed er det duket for en lang kveld med svært ulike uttrykk. Det er også litt av meningen, ifølge arrangøren.

- Det som er genialt med konserter på stadion er at man kan velge om man vil frem og rocke eller sitte på tribunene og kose seg med Vinsjan på kaia.

Fast konsertarena

Uansett hvordan jomfrukonserten forløper er det planer om flere konserter på Lerkendal.

- Dette er en del av en langsiktig plan, der vi vil bygge opp Lerkendal Live som merkevare. Målet er en tilsvarende konsert hver høst. Dessuten vil vi være med når de store internasjonale artistene er i Norge - det er jo «for gæli» at dette anlegget står tomt 330 dager i året, påpeker Espeseth.

Og det er ingen tvil om hvem som er drømmeartisten.

- Hadde vi fått Robbie Williams kunne vi solgt ut tre stadioner, det er jeg sikker på. Men jeg håper og tror at også fem norske toppartister trekker flust med folk, avslutter den ferske konsertarrangøren.

Neste fredag vil det vise seg om Lerkendal og trønderpublikummet besto den første testen i stadionrock i Trondheim.På forsiden nå