Kapstad ny trommis i Motorpsycho

Kenneth Kapstad skal spille med Motorpsycho på sommerens festivalturné.

Saken oppdateres.

Kapstad erstatter fjorårets turne-trommis Jacco van Rooj og skal spille med Bent Sæther og Hans Magnus «Snah» Ryan på flere festivaler i sommer, blant annet Quartfestivalen og Storåsfestivalen.

- Snah ringte meg i februar og spurte om jeg ville være med å jamme på noen nye låter. Siden har vi øvd sammen, forteller den populære trommisen.

28-åringen har tidligere traktert trommene i både Dadafon og Gåte og spiller med Animal Alpha og Monolitich parallelt med Motorpsycho.

- Jeg har vokst opp med Motorpsycho og har vært fan av musikken, så jeg syntes det var fett å bli spurt om å bli med. Vi har mange av de samme referansene - Purple, Sabbath, Motorhead - og det gjør kommunikasjonen enkel på øvingene.

Det var under Øyvind Brandtsegg-komposisjonen «Kanon» i fjor høst at Kapstad for første gang spilte med Sæther og Ryan. Samspillet fikk strålende anmeldelser og resulterte altså i videre samarbeid.

Motorpsycho gjorde et sterkt comeback i fjor med plata «Black Hole/Blank Canvas» - den første uten bandets trommeslager Håkon Gebhardt, som sluttet i 2005.

I sommer er bandet booket på følgende festivaler:Quartfestivalen 4. juli, Dour (Belgia) 14. juli, Melt (Tyskland) 15. juli, Månefestivalen 27.-29. juli og Storåsfestivalen 26.-28. juli.

 
På forsiden nå