Ut-Awards '07:

Lyden av fremtiden

Hva betyr det å bli kalt årets mest lovende band av Adresseavisen? Vi har spurt de nominerte til årets Ut-awards.

Saken oppdateres.

- Klart det er veldig hyggelig. Utrolig fint at noen har sittet og tenkt på oss, uten at vi har sagt i fra. Veldig trivelig, sier Stian Westerhus, halvparten av duoen Bladed. Ved siste opptelling var han medlem av åtte forskjellige bandprosjekter, blant annet Puma og Monolithic, i tillegg til nominerte Bladed.

- Vi er Anita Kaasbøll på vokal og meg på gitar. Dessuten har vi med Martin Langli på trommer på plata vi driver og spiller inn. Jeg er forferdelig dårlig til å forklare musikk, men jeg kan jo si at både Anita og jeg har solid jazzbakgrunn, vi møttes på konservatoriet. Anita er også med i en annen duo, som driver mye med improvisasjonsmusikk, forklarer Westerhus, som ikke er særlig kjent med Ut-awards fra tidligere.

- Nei, jeg har faktisk kun vært i Storsalen en gang tidligere. Jeg har rett og slett ikke peiling på hva en slik pris har å si, men det er jo fint for oss akkurat nå. Der er lettere å plukke opp telefonen og prøve å skaffe seg spillejobber når en har fått en slik oppmuntring. Forhåpentligvis kan det være med på å åpne noen dører for oss også, selv om jeg er veldig nøktern til slike ting.

Elsker slikt

-  Kjempeartig. Vi hadde ikke ventet det, jeg synes egentlig ikke vi har markert oss så veldig, sier en beskjeden Jens Stuberg, vokalist i The Cute Crash Combo - tidligere, og foreløpig bedre, kjent som The Fuel.

- Men det er jo flott hvis det oppfattes annerledes. Og selv om vi prøver å ha et avbalansert forhold til dette, er det jo godt håp så lenge en er lovende! Stuberg har tidligere opptrådt på Ut-awards, da han gjorde stor suksess med sin tolkning av The Darkness-låta «I Believe In a Thing Called Love».

- Jeg elsker slike ting. Det er veldig artig med mingling i Trondheim. Det blir jo litt annen type folk som kommer sammen enn til vanlig. Kult at det fungerer med noe slikt i her i byen også. Det blir helt sikkert en bra fest, forsikrer Stuberg, som sammen med trommis Richard Sagen har stått bak flere band-konstellasjoner de siste årene, før de endte opp sammen med John Grøtting og Per Olav Livik.

- Vi to har holdt på å rote i mange år. Men det løsnet veldig da jeg og han satte oss ned og laget musikk som funket for oss der og da, uten å tenke på musikkmiljø og kred. Da kom blant annet Fuel-singelen City Lights, som var listet flere uker på P3, og var med på Årets urørt-konkurranse. Det gikk egentlig overraskende fort, vi hadde jo ikke akkurat hatt medvind før det. Og nå får vi litt omtale og blæst ved denne nominasjonen, det er jo positivt, mener Stuberg, som altså var nødt til å skifte navn på bandet, fra The Fuel, til The Cute Crash Combo, i løpet av året som gikk.

Kjipt

Einar Grinde, perkusjon og synth i Ella Guru, er derimot ikke bare begeistret over utsikten til å bli kalt mest lovende band i 2007.

- Det er jo litt kjipt. Det betyr at vi var lovende i fjor og ikke er kan kalle oss det i år. Men det er helt greit. Ikke akkurat Spelemann eller Grammy, men det er en liten pris i en liten by, og det er veldig koselig, sier Grinde. Han beskriver Ella Guru som fire stykker som vil bli rockestjerner.

- I mangel av bedre merkelapp på musikken vår kaller vi det aperock, forteller Grinde. Resten av bandet består av Nils Todal, Siver Todal og Anders Engdal.

- Hva betyr det med et slikt prisshow i Trondheim?

- Fint at man får samlet hele fiffen i et rom. Gleder meg til gratis øl back stage.

Fremtiden

De tre bandene har ulike fremtidsplaner. Bladed skal allerede i februar være blant bandene som skal forsvare trønderske farver i Oslo.

-  Da skal vi spille på Bylarm. Ellers skal vi bare få mikset ferdig skiva, gi ut den og dra på releaseturne. og bare få mikset ferdig skiva, så er den ute. Etter det skal vi på en releaseturne, forteller Westerhus.

Også The Cute Crash Combo er i studio.

- Vi holder på å spille inn plate. Hvis alt går som det skal, kommer den vel ut i år. Kommer litt an på hva vi prioriterer. Skal vi spille mye live, blir det ikke mye studiotid.

Heller ikke Ella Guru har fastspikrede planer for tiden som kommer, men de mener også fremtiden ser lys ut.

 
    
      (Foto: GORM K. GAARE)

  Foto: GORM K. GAARE

 
    
      (Foto: Erlend Dahlhaug Paxal)

  Foto: Erlend Dahlhaug Paxal

 
    
      (Foto: dsfhfdh)

  Foto: dsfhfdh

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå