Minus for Motorpsycho

Motorpsycho gikk fra millionoverskudd i 2006 til røde tall i fjor.

Saken oppdateres.

Motorpsycho Management, selskapet som driver administrasjon og salg for Motorpsycho og andre, gikk i fjor med et underskudd på 210 312 kroner. En kraftig nedtur sammenlignet med 2006, da de hadde et overskudd før skatt på 996 139 kroner.

Omsetningen i selskapet sank fra tre millioner kroner til 1,3 millioner. Selskapet spilte både på Quart og Storås, i tillegg til flere europeiske festivaler, men klarte ikke å matche inntektene fra året før.

Bandet hadde heller ikke inntektene fra en ny plate å støtte seg til. «Little Lucid Moments» ble ikke sluppet før i april i år.

Må selge

For øvrig sliter Motorpsycho Management med å finne noen som vil være medeier i selskapet. Bandmedlemmene Bent Sæther og Hans Magnus Ryan eier hver 25 prosent av selskapet. Det samme gjør manager Cecilie Lykke, mens den siste fjerdedelen eies av selskapet selv, som kjøpte posten til Håkon Gebhardt etter at han sluttet.

Ettersom et selskap ikke kan eie mer enn ti prosent av sine egne aksjer er dette en ulovlig eierandel. Ifølge årsberetningen har selskapet gjennom året forsøkt å finne nye eiere til aksjene, men uten å lykkes. Kenneth Kapstad har tatt over som trommeslaget etter Gebhardt, men han har foreløpig ikke gått inn som eier på lik linje med de andre medlemmene.

Arbeidsmiljøet i selskapet er «normalt for bransjen», ifølge årsberetningen.

 

På forsiden nå