Bent Sæther:

- Beste plata  jeg har laget

Bent Sæther og Motorpsycho har laget mange gode plater de siste 18 årene. Men aldri en så god en som «Little Lucid Moments».

Saken oppdateres.

Det mener i alle fall Sæther sjøl, som blir veldig glad da han får høre at «Little Lucid Moments» er kåret til beste norske album av Adresseavisens anmeldere.

LES OGSÅ: Årets beste plater

- Det var et piskandes godt valg! Det er den beste plata jeg har vært med på å lage - og nå har jeg laget ganske mange. Det er godt å høre at den også settes pris på av anmelderne. Endelig kan jeg være helt enige med anmelderne deres, he he.

Motorpsycho fikk en musikalsk forløsning med ansettelsen av trommeslager Kenneth Kappstad i 2007. Gruppa var tilbake i trioformat med de sammenvokste musikantene Hans Magnus Ryan og Bent Sæther i front jaget fram av en sulten trommeslager hakk i hæl. Resultatet høres god på plata «Little Lucid Moments».

SI DIN MENING: Enig med våre anmeldere?

- Jeg var skrekkelig fornøyd med den da vi var ferdig, og alle lå tene står seg bra når vi spiller den live. Det er ikke ett eneste dø dpunkt på plata, mener Sæther.

Slo sammen flere låter

Albumet har kun fire spor, men langt flere låtideer.

- Da vi gikk i studio høsten 07 hadde vi en stor bunke låter, men flere av dem var i samme modus og samme tempo. Derfor slo vi dem sammen til større komposisjoner. Etter at det var gjort måtte jeg grave ekstra dypt som tekstforfatter - ettersom de nye verkene trengte enhetlig tekst.

Bent røper at plata kunne hatt enda færre og lengre låter.

- Sistelåta, «The Alchemyst», skulle også egentlig inn i tittelsporet, men vi fant ut at 21 minutter var nok. Det er bra å slå sammen det som må slås sammen, men samtidig viktig at bitene blir fordøyelige.

- Hvordan har platesalget gått?

- Har ikke peiling. Har ikke turt å spørre. Det er jo ingen som selger plater lenger. Nå gruer jeg meg til Tono-oppgjøret og pugger trondheimskartet for å lære meg gatene for framtidig taxijobb.

Chicago + Bergen = nytt album

Motorpsycho er godt i gang med nytt album. Tidligere i år var de i Chicago til studiolegenden Steve Albini og spilte inn «en time med komp».

Etter jul skal bandet til Bergen - til Duper Studio hos Jørgen Træen.

- Vi klikka veldig godt med Jørgen under «Little Lucid Moments»-miksinga, så vi gjentar den sammensettingen. I tillegg til materialet fra Chicago har vi åtte-ti nye låter. Ennå vet jeg ikke om det blir låt-fokusert eller større sammenslåtte verk. Men det borger til å bli stort og dyrt.

Om dyre produksjoner og lavt platesalg fører Bent Sæther ut på veien med taxiskilt på taket kan han alltids spe på med konsertvirksomhet.

- Konsertene går faktisk enda bedre enn før, forteller Bent, som bekrefter at bandet skal spille to konserter på Rosendal Teater 19. desember.

Til slutt fikk vi Bent Sæther til å rangere de beste platene fra 2008:

På delt førsteplass: Endless Boogie «Focus Level», Peter Broderick «Home», Böhren Und Der Club of Gore «Dolores» og Elephant 9 «Dodovoodoo».

 
På forsiden nå