TNT i studio - ny plate kommer til høsten

– Ronni le Tekrø er tilbake i storslag, mener Morten «Diesel» Dahl. Til høsten slipper TNT nytt album.

  Foto: Audun Hoem Hagen

Saken oppdateres.I løpet av våren har 80-tallsheltene og hardrock-bandet TNT spilt inn 12 splitter nye låter. Til høsten gis de ut på TNTs tredje album siden 2006, da den amerikanske vokalisten Tony Harnell ble byttet ut med engelskmannen Tony Mills.– «Atlantis» fra 2008 ble ikke noen salgssuksess, men nå føler jeg vi har funnet tilbake til den opprinnelige formen vår. Gitarist Ronni le Tekrø er tilbake i storslag. Dette lover veldig bra, sier Diesel til adressa.no.Trommisen tror folks forventning til hvordan TNT skal høres ut, er noe av grunnen til at 2008-plata ikke solgte mer.

– Hadde vi gitt ut plata under et annet navn hadde den kanskje solgt bedre. Isolert sett var den bra, sier Diesel.Gitarsoloer gjenstårDet nye albumet - TNTs tolvte i rekken - er spilt inn i Tekrøs studio på Raufoss. Besetningen er den samme som de siste fire årene, med Diesel på trommer, Tekrø på gitar, vokalist Mills og bassist Victor Borge.– Tre av oss har holdt det gående siden 80-tallet. Vi har også hatt med oss Bård Svendsen på kor, en av landets beste. Han bidrar også til å gi oss vårt gamle sound, forteller Diesel.Albumet er produsert av Ronni le Tekrø og TNT. Fortsatt gjenstår miksing og flere gitarsoler før det er helt ferdig. Den prosessen skjer i sommer.Sørger over DioDenne helga er Morten «Diesel» Dahl for øvrig festivalsjef i Trondheim, når Trondheim Rock arrangeres på Torvet, med Gary Moore, Keep of Kalessin og Mayhem som noen av trekkplastrene.Sist helg mottok Diesel og resten av hardrockmiljøet i byen en trist nyhet. Nå ønsker festivalen å hedre Ronnie James Dio, som gikk bort etter kort tids sykdom. Dio døde av magekreft 16. mai.– Dio bergtok en hel bransje med en sånn kraft man sjelden hadde sett. Han var den lille mannen med den store stemmen. Det er utrolig trist at den trasige sykdommen tar fra oss én etter én, sier Diesel om den tidligere Elf-, Rainbow- og Black Sabbath-vokalisten.Vil hedre vokalistenTrondheim Rock har tidligere forsøkt å få Dio til Trøndelag for konsert. Når er det for sent, og Diesel ønsker å hedre ham etter sin død.– Vi jobber med å få plass et tributeband på scenen i Prinsen søndag kveld. Dette er en trist nyhet for hele miljøet. Hvis det ikke lar seg gjøre, kan kanskje TNT spille, så slår vi to fluer i et smekk, sier Morten «Diesel» Dahl.

 
        
            (Foto: Audun Hoem Hagen)

  Foto: Audun Hoem Hagen

 
På forsiden nå