Ingen trønderartister gode nok for A-ha

To band fra Nord-Norge skal duellere om A-ha-millionen i Trondheim.

Saken oppdateres.

De nordnorske artistene Adjagas og Moddi er plukket ut av a-ha og en internasjonal jury til å kjempe om den ene millionen som skal deles ut til band fra Midt-Norge og Nord-Norge i sommer. De to skal opptre på VG-listas Topp 20-show 7. juli i Trondheim og en duell vil avgjøre hvem av dem som får millionstipendet, spillejobb på Lerkendal og annoseplass i VG verdt en million kroner.

Trondheim - Bergen 0- 4

Shining og Hanne Hukkelberg duellerer i Oslo, Casiokids og Lars Vaular duellerer i Stavanger, mens Susanne Sundfør og Pink Robots duellerer i Bergen. Fire av dem får sin livs sjanse ti lå lykkes som artister i utlandet.

Ingen band fra Midt-Norge er altså med i kampen om de fire millionene A-ha deler ut i sommer. Fire band og artister er fra eller har nær tilknytning til Bergen: Lars Vaular, Casio Kids, Pink Robots og Susanne Sundfør.

- Det var overraskende sammenfallende reaksjoner og entusiasme på en god del av dem - og så var det en del delte meninger på en del, avslører Magne Furuholmen, overfor VG, om utvalget de har gjort.Knallsterke nordlendinger

A-has manager Harald Wiik har fulgt utvelgelsen tett, men satt selv ikke i juryen. Han mener trønderbandene møtte sine overmenn i to knallsterke artister fra Nord-Norge.

- Det var umiddelbart kjemperespons fra juryen på både Moddi og Adjagas, så det var deres styrke og ikke de midtnorske artistenes svakhet som førte til dette resultatet. Det var hele 40-50 artister med i siste utvelgelsesrunde og alle de fortjente egentlig stipend. I denne gruppa var trønderske artister med, opplyser Wiik.

LES OGSÅ: Tre aktuelle trønderbandKvalitet viktigere enn geografi

Wiik forteller at a-ha delte landet i fire for å unngå å ende opp med åtte Osloband, men at oppdelingen av Midt- og Nord-Norge ikke ble ilagt vekt da artistene fra «region midt og nord» ble presentert for juryen.

- Etter at vi delte landet i fire var det bare to kriterier som skulle gjelde: Musikalsk kvalitet og hvorhen artistene er i sine karrierer. Vi har bevisst ikke valgt å gi stipendet til «den beste» eller «den største» artisten. I Midt-Norge er jo for eksempel Motorpsycho et fantastisk band, men vi mener at de er i divisjonen over det sjiktet vi ønsker å gi stipendet til. Det samme gjelder for Madcon, Røyksopp og Kaizers Orchestra for å nevne noen.

- Det at Midt-Norge ikke er med blant de åtte aktuelle - er det et tegn på at noe er galt i denne regionen?

- Nei. Det er et tegn på at to nordnorske artister var de som fylte kriterene og som fikk best respons både fra a-ha og den internasjonale juryen, avslutter Wiik.- Ble det høylytte diskusjoner?- Ja, høylytte diskusjoner er det bestandig, svarer Furuholmen og ler.Fire duellerDet er i forbindelse med bandets avskjedsturné dette året, at a-ha har besluttet å dele ut «a-ha-stipendet» - penger som skal hjelpe norske artister på vei mot en internasjonal karriere.De åtte utvalgte finalistene møtes til dueller på hver sine VG-lista Topp 20-show i løpet av sommeren. Ved hjelp av avstemninger på SMS og på VG Nett uken i forkant av duellene, skal millionvinnerne kåres.Først ut er Shining og Hanne Hukkelberg - som duellerer på VG-lista Topp 20-showet på Rådhusplassen 18. juni.Den 30. juni står Susanne Sundfør og Pink Robots på scenen i Stavanger.7. juli i Trondheim er det duket for oppgjør mellom Adjagas og Moddi, før den siste millionen deles ut i Bergen den 14. juli - når Lars Vaular kjemper mot Casiokids.AnnonseplassForuten millionen, som skal benyttes til karrierefremmende aktiviteter, får vinnerartistene også annonseplass i VG verdt én million kroner.I tillegg får de en invitasjon til å opptre under en av a-has stadionkonserter i løpet av høsten - når a-ha tar avskjed.Konsertene holdes i Oslo 21. august, i Bergen 28. august, i Trondheim 4. september og i Kristiansand den 11. september.

 
 
 
På forsiden nå