– Jeg kan ikke spekulere i hva som var tungen på vektskåla for folk. Men hvis noen har trukket konklusjoner ut fra det politiet sa, må de svare for det, sier Sætran til Adresseavisen.

Hun var selv til stede i møtet med politiet onsdag 2. juni, men avviser at temaene som ble diskutert her ble avgjørende for Arbeiderpartiets standpunkt i saken.

I møtet stilte Høyres Merethe Ranum spørsmål om HAs aktiviteter og motorsykkelklubber generelt.

– Det gikk på flere ulike forhold, som blant annet har betydning oss som reguleringsmyndighet, sier Ranum (bildet).

– Hva var det du konkret ville vite?

– Jeg fikk gode svar fra politiet, men nærmere innpå svarene ønsker jeg ikke å gå, svarer Ranum.

– Påvirket dette din oppfatning av Rosendal-saken?

– Nei, det hadde ingenting med Rosendal-saken å gjøre. Men når det er sagt, har jeg alltid ment at Rosendal kulturdrift har hatt et godt konsept.

Høyres gruppeleder Yngve Brox er enig i kollegaens vurdering.

– Høyre har ikke oppfattet at noe av det som ble sagt i politiets informasjonsmøte var relevant for Rosendal-saken. Det var ikke noe i det møtet som handlet om salget av Rosendal.

Harald Nissen fra Miljøpartiet De Grønne har vært én av de rødgrønnes viktigste talsmenn i Rosendal-saken. Han har ingen kommentar.

– Ikke utover at jeg ikke var på det siste møtet i formannskapet – og heller ikke i det aktuelle møtet med politiet, sier Nissen.

Han mener det er viktig å minne om at utgangspunktet for prosessen rundt Rosendal, som i ettertid fremstår som rotete, egentlig var godt.

– Målet var å bevare Rosendal som et kinobygg. Prosessen frem dit ble tyngre enn jeg hadde trodd. Men drømmen min er fortsatt at man en gang i framtida kan vise film på Rosendal igjen.

Ikke overtalt av politiet: Åse Sætran (Ap) hevder at møtet med politiet ikke var avgjørende for utfallet i Rosendal-saken. Foto: TERJE VISNES