Galskap og usikkerhet på plate

Selv om de knapt nok har tid til å øve: Goat The Head skulle ønske andreplata heller var debuten.

Saken oppdateres.

– Vi hadde et bra apparat rundt oss sist, men plata var ikke god nok. Endelig har vi noe vi kan stå inne for, sier Per Spjøtvold i albumaktuelle Goat The Head.Han sitter på Blæst noen timer før fredagens releasekonsert og minnes den amerikanske labelmanageren som flyttet tilbake til hjemlandet.– Vi var med på mye. Spilte i en boksering under et stevne og fikk vise oss frem på South By Southwest i Austin. Vi hadde et klart definert uttrykk, men den nye plata vil interessere de som bryr seg mer om musikk enn sirkus. Nå har vi satset mer på låtskriving og produksjon, sier Spjøtvold.Et spontant bandUnder intervjuet i den lave septembersola fomler han mye med mobilen. I kvartetten er Spjøtvold fortsatt eneste oppmøtte. Resten drøyer.– Bilen tok mye mer plass enn vi trodde, så vi tok med alt utstyret, sier Kenneth Kapstad når han og Ketil Sæther triller inn foran solstripa.LES ANMELDELSE: «Tid for deng»Motorpsycho-trommis Kapstad bor i hovedstaden og rakk én øving før den nye plata «Doppelgängers» skulle presenteres i Trondheim fredag og Oslo lørdag.– Det er sånn vi vil ha det. Goat The Head skal være et spontant band, litt på halv tolv. Mye galskap og usikkerhet. Er det ikke nerve det heter på en pen måte? Vi har verken tid eller lyst til noe annet, men det er mye som kan gå galt i kveld, sier Spjøtvold.Ikke drahjelp fra BylarmGoat The Head var et av svært få trønderband som fikk vise seg frem på hovedprogrammet under sist vinters Bylarm i Oslo. Siden har det ikke skjedd stort.– Vi ble ikke overfalt av bransjefolk med sigar etter konserten, for å si det sånn. De konsertene der har ikke gjort så mye fra eller til, men vi fikk i hvert fall vist oss frem. Det er det vi ønsker. Å spille for folk.Og med så kort tid til øving, må innsatsen være deretter.– Jeg må fokusere 100 prosent på kort tid, det blir litt ekstremsport over det, sier Kenneth Kapstad.– Og du er komfortabel med metal?– Det er det jeg er vokst opp med, så det er ikke noe problem. Det som er så fint med Goat The Head, et at vi ikke har noen tabuer. Hvis noen ideer virker for harry eller teite, så funker det her, sier Kapstad.Med én øving i bagasjen og en liten fransk femdørs med resten, er Goat The Head klare for å lanseres på nytt. 
På forsiden nå