Vil møtes i konfliktrådet

Rotmo hevder pågående Adresseavisen-journalist ødela for DVD-innspilling i Olavshallen.

Saken oppdateres.

Før tirsdagens konsert med nyinnspillingen «Vårres jul 2», tok Hans Rotmo imot en av Adresseavisens journalister like før konserten.

Temaet for intervjuet var Rotmos kritikk av kristendommen, noe som skal ha opprørt Rotmo.

Til Trønderavisa sier Rotmo at intervjuet skjedde like før musikeren skulle gå på scenen, og at reporteren ikke var interessert i selve konserten.

- Jeg greide ikke å riste av møtet med journalisten og frykter opptaket bærer preg av det, sier Rotmo til Trønderavisa.

Ikke anmeldt

I torsdagens papirutgave skriver Trønderavisa at forholdet er anmeldt. Dette avkrefter politibetjent Bård Jacobsen ved krimvakta.

- Dette er en feilsitering. Saken blir ikke håndtert videre av politiet, sier Jacobsen.

Han forteller at politiet har anbefalt Rotmo å ta opp saken i konfliktrådet.

- Må tåle kritiske spørsmål

Etter at anmeldelsen ble kjent, har Adresseavisen prøvd å få i stand et møte med Rotmo for å ordne opp i saken.

- Det er vanskelig å kommentere denne saken før vi har fått hørt hva som har skjedd fra Rotmo selv. Vi må få både journalisten og Rotmos versjon av det som skjedde, sier sjefredaktør Arne Blix.

Rotmo sier til Trønderavisa at det var en svikt i vaktholdet som førte til at journalisten slapp til like før konserten. Dette avvises av Adresseavisen.

- Vi har overhodet ikke tatt oss forbi noe vakthold eller vaktmannskaper. Vi ble tatt imot av en av Rotmos medarbeidere, og tatt med opp backstage og fikk møte bandet, sier kulturredaktør i Adresseavisen, Stein Slettebak Wangen.

Slettebakk Wangen har i ettertid snakket med journalisten som intervjuet Rotmo, men vil foreløpig ikke si noe konkret om hva han har forklart.

- På generelt grunnlag kan jeg si at en så profilert artist, som har tuftet mye av karrieren sin på nettopp å harselere med gudstroen til mange, må tåle å bli stilt spørsmål om dette, selv om det er 20 minutter til han skal gå på scenen, sier Slettebak Wangen.

Vil til konfliktrådet

Etter at Rotmo anmeldte saken onsdag, kommer den etter all sannsynlighet til å havne i konfliktrådet. Artisten ønsker torsdag ikke å gi noen kommentar på det som har hendt til adressa.no.

- Jeg er overhodet ikke interessert i å snakke med noen i Adresseavisen før møtet i konfliktrådet, sier han til adressa.no.

 
På forsiden nå