Twisted Sister til Piren

Når Twisted Sister kommer til Trondheim 2. juni, prøves Piren ut som konsertarena.

Saken oppdateres.

– Vi har stor tro på Piren som konsertarena, sier festivalsjef for Trondheim Rock, Diesel Dahl til adressa.no.Trondheim mangler høvelige konsertarenaer utendørs, men nå har både forvaltningen og arrangører stor tro på en utendørsarena på Festningen i Trondheim. Adresseavisen skrev i mars at Nasjonale Festningsverk er positiv til at festningsområde tas i bruk til konserter.– Vi synes også at Festningen er et spennende alternativ, men er veldig fornøyd med at nå har skaffet oss Piren som konsertarena, sier Diesel Dahl.

Flytter fra TorvetTrondheim Rock har tidligere arrangert konserter på Torvet i Trondheim, og internasjonale størrelser som Thin Lizzy, Europe og Whitesnake har spilt midt i sentrum. Dahl tror likevel at Piren, som her innebærer den store parkeringsplassen i sjøkanten bak Pirsenteret, er et bedre egnet sted.– Dette er ikke noe boligstrøk og privatpersoner blir dermed ikke forstyrret. Her er det heller ingen verneverdige trær og gressplen som kan bli ødelagt. Logistikkmessig er det dessuten praktisk å arrangere konsert her.Twisted Sister og «special guest» (som ennå ikke er klar) spiller samme dag som åpningen av det nye Clarion-hotellet på Brattøra. Når konserten er ferdig klokka 23, spiller TNT og Trondheim Symfoniorkester åpningskonsert på kongresshotellet.Møter velvilje–Vi synes det er fint å kunne trekke publikum ned til Trondheims «nye bydel» Brattøra. Tidligere har Trondheim Rock arrangert konserter i Nidarosdomen, Torvet og Prinsen hotell, men nå har vi flyttet «den hellige treenighet» ned mot sjøen – til Pirsenteret, det nye hotellet og Rockheim, sier Dahl.Siden 2008 har festivalen Trondheim Rock trukket rockestjerner til Trondheim, men i fjor ble det ikke arrangert noen festival. I år registrerer arrangøren stor velvilje fra Trondheim kommune og offentlige etater for å få til en rockefestival.

Mens 8000–9000 publikummere rocket på Torvet, er det foreløpig lagt ut 5000 billetter til Twisted Sister 2. juni.

 
På forsiden nå