Elton John kommer til Sverresborg

Den første verdensstjernen er på plass på neste års konsertprogram.

Elton John spiller på Sverresborg 1. juli 2016, 13 år etter hans forrige besøk i byen da hans spilte solokonsert på torget. 

Saken oppdateres.

1. juli spiller en av de største og mest populære artistene i popmusikkens historie på utendørsarenaen på Trøndelag Folkemuseum. Elton John vil ikke bare ha med seg sitt flygel, men også fullt band på dette trondheimsbesøket.

- Konserten er et resultat av en overraskende forespørsel og ble spikret på rekordtid, sier Stein Vanebo i Trondheim Concerts.

- Rundt et døgn etter at tilbudet tikket inn, var alt det praktiske ordnet, forhandlingene gjennomført og avtalen signert, sier Vanebo, som tolker dette som et bevis på at Trondheim Concerts i løpet av bare ett år med Sverresborg-konserter har etablert seg som en seriøs aktør på dette markedet, og at Trondheim har etablert infrastrukturen som skal til for å ta imot slike artister.

Da Elton John kom til byen

4-5 konserter til

- Det var i utgangspunktet bestemt at vi skulle legge oss på samme nivå neste år som årets konserter, det vil si 4–5 konserter i løpet av sesongen, sentrert rundt en helg midt i juni, og en ny runde mot slutten av august. Disse konsertene vil bli offentliggjort etter hvert. Elton John-konserten er en bonus, sier Vanebo. Det legges 10 000 billetter ut til salg førstkommende fredag.

Spilte alene på torget

Torget - uegnet for storkonserter?

Elton John spilte i Trondheim også i 2003, men da alene med sitt flygel. Denne gangen kommer Elton med sitt faste band, leder av gitarist og bandleder Davey Johnstone som har spilt med Elton John siden slutten av 60-tallet. Også trommeslager Nigel Olsson var en del av Johns faste trio da han etablerte seg som en av popmusikkens virkelige superstjerner tidlig på 70-tallet. I tillegg til disse veteranene består Eltons band av Matt Bissonette, Kim Bullard og John Mahon. Denne konstellasjonen besøkte Bergen i sommer. Anmelderne var begeistret, og publikum fikk virkelig bruk for allsangmusklene.

Les anmeldelsen av hans konsert i 2003

Dette spilte han i Bergen

Slik var låtlisten på Koengen: Funeral For A Friend / Love Lies Bleeding / Bennie And The Jets/ Candle In The Wind / All The Girls Love Alice / Levon / Tiny Dancer / Believe / Daniel / Philadelphia Freedom / Goodbye Yellow Brick Road / Rocket Man / Hey Ahab / I Guess That's Why They Call It The Blues / Your Song / Burn Down The Mission / Sad Songs / Sorry Seems To Be The Hardest Word / Don't Let The Sun Go Down On Me/ The Bitch Is Back / I'm Still Standing / Your Sister Can't Twist / Saturday Night's Alright For Fighting / Crocodile Rock.

Storslått hitparade - les anmeldelse av Bergen-konserten her

Utgir nytt album

Repertoaret vil sannsynligvis bli ganske likt også neste sommer, men da dukker det kanskje også opp et par låter fra hans nye album som utgis neste uke. T-Bone Burnette har produsert «Wonderful Crazy Nights». Den første singlen, pianorockeren «Looking Up» som akkurat er utgitt, er Elton John på sitt mest energiske.

Langt fra Royal Albert Hall

Og så kan vi kanskje drømme om en spesiell trønderrock-vri i de historiske omgivelsene på Sverresborg?

17. juni 2016 spiller Åge Aleksandersen i Royal Albert Hall i London, og fremfører ganske sikkert sin «Langt igjen til Royal Albert Hall» i den forbindelse. Det hadde vært stas om låtens komponist Elton John hadde fremført den under originaltittelen «Country Comforts» på Sverresborg to uker senere...

På forsiden nå