Best på jubileer

Nøyaktig ett år før 50-årsjubileet 11. februar 2017, legger Difference billettene ut til salg.

Difference 45 år: Jubileet ble feiret på Rockheim. Fra venstre i nåtid: Ivar Gafseth, Arne Jacobsen, Tore Johansen, Snorre Tømmerås og Erling Mylius.De to siste medlemmene Knut Solem og Stein Olsen var også på scenen, men ikke med på dette bildet.  Foto: terje visnes, Adresseavisen

Saken oppdateres.

Et langt liv som band har i hvert fall lært Difference én ting, å organisere jubileer.

11. februar 2017 skal 50-årsdagen til bandet feires i Olavshallen, og nøyaktig ett år før begivenheten inntreffer starter billettsalget.

Ikke alt kan røpes

- Dette vil bli en super fest, lover Tore Johansen, som har jobbet med planlagging av festkonserten i lang tid. Programmet er klart, men ikke alt kan røpes.

_ Noen overraskelser må vi ha i ermet, sier Johansen. Men han røper også noe. Jubileumskonserten blir en felleskonsert med Difference og The Travellin' Strawberries, med vokaltrioen Jophansen / Mylius / Gafseth – aller mest kjent for Tv-serien «The Julekalender».

De Nattergale og Stage Dolls

- Det blir en egen avdeling i konserten med i alt seks gjesteartister som tolker Difference- og Travellin' Strawberries-låter, og et høydepunkt her vil nok bli de Nattergale, de som sto for originalversjonen av the Julekalander i Danmark, som skal opptre i Norge for aller første gang, sier Tore Johansen, som også røper at Stage Dolls blir en annen attraksjon på konserten.

- De truet med drastiske tiltak om de ikke fikk være med, så da må det bli sånn, ler Tore Johansen, som for sikkerhets skyld legger til at det er en stor ære for dem å ha med den trønderske krafttrioen på laget.

LES OGSÅ: Suksess med Difference som jazz

Sterk vokal trio

Stage Dolls er slett ikke de eneste musikkolleger med stor respekt for veteranbandet Difference, som alltid har hatt en høy stjerne i Midt-Norge, ikke minst for vokalharmoniene mellom de tre omtalte hovedpersonene Ivar Gafseth. Erling Mylius og Tore Johansen.

LES OGSÅ: 50 år med Trøndersk

Difference ble startet på høsten 1966 med base fra Buvika-bandet The Sparrows, og med det rå La'mo'n-talentet Tore Johansen som vokalist. men først i 1967 fikk de besetningen som de i dag regner som fødselen av Difference. I februar 1967 vant de trøndersk mesterskap i pop, og ikke lenge etter kom debutsinglen «Tree Of Love» – som mange fortsatt regner som tidenes flotteste trønderske popsingle. De ga ut ytterligere et knippe flotte låter på 60-tallet, før de gikk hver for seg og så starter på nytt igjen på 70-tallet. Da ga de ut flere fine album. Siden den gang har det vært mye av og på, men de har vært spesielt gode rundt jubileene.

LES OGSÅ: En annerledes klassiker

Sterk jubileumshistorikk

Det går fortsatt gjetord om 10-årsjubileet i 1977 i Studentersamfundet, og 20-årsjubileet i 1987 samme sted - begge ganger med tilhørende plateutgivelse. Men i 1997 skuffet de, da var de nok for opptatt med Travellin' Strawberries-utgivelse til å tenke jubileum. Til gjengjeld slo de til så det suste både i 2007 og den store runddagen (45 år!) i 2012.

LES OGSÅ: 20 år siden The Julekalender

Grunnbesetningen parat

Tore Johansen, Erling Mylius, Ivar Gafseth, Stein Olsen og Knut Solem utgjør besetningen i det stort sett hvilende Difference anno 2016 og 2017, men også gitaristene Snorre Tømmerås og Arne Jacobsen vil bidra på jubileumskonserten.

Difference 40 år. Jubileet ble feiret på Trøndelag Teater. F. v. Erling Mylius, Ivar Gafseth, Knut Solem, Tore Johansen og Stein Olsen. 
    
      (Foto: Foto: KJELL A. OLSEN)

Difference 40 år. Jubileet ble feiret på Trøndelag Teater. F. v. Erling Mylius, Ivar Gafseth, Knut Solem, Tore Johansen og Stein Olsen.  Foto: Foto: KJELL A. OLSEN

Difference 10 år: Jubileet ble feiret på Studentersamfundet og med jubileumsalbum. Fra venstre Stein Olsen, Tore Johansen, Ivar Gafseth, Erling Mylius og Knut Solem. 
    
      (Foto: Kjell A Olsen)

Difference 10 år: Jubileet ble feiret på Studentersamfundet og med jubileumsalbum. Fra venstre Stein Olsen, Tore Johansen, Ivar Gafseth, Erling Mylius og Knut Solem.  Foto: Kjell A Olsen

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå