Låtskriver og artist Bob Dylan fyller 75 år 24. mai.

Dylan-samleren Bill Pagel, som også driver nettstedet boblinks.com, stiller ut en lang rekke Dylan-relaterte gjenstander. Han er også eieren av Dylans barndomshjem, skriver avisa Star Tribune.

Vil ha museum

I dag avdekker Duluth-ordfører Emily Larson en plakett på huset, som Pagel håper å få med i det nasjonale registeret for historiske steder i USA. –Huset bør få samme status som John Lennons og Paul McCartneys barndomshjem i Liverpool, sier Pagel til avisa.

Han har brukt gamle bilder for å restaurere huset tilbake til 1940-stil og håper på å få på sikt å få på plass et museum der. Dylan ble født i Duluth i 1941 og bodde i andreetasje i tomannsboligen i North Third Avenue. Da han var seks flyttet han sammen med foreldrene til Hibbing, en annen Minnesota-småby, rundt 1,5 times kjøring fra Dultuh.

Stor fest

Duluth Dylan Fest, som arrangementet heter, venter besøk av Dylan-fans helt fra Europa denne uka. I tillegg til utstillingen og plakettavdukingen markeres 75-årsdagen også med slipp av hyllestalbumet «Bringing it All Back to Duluth Does Dylan», amatørfilmkonkurranse, låtskrivings- og kunnskapskonkurranser og forelesninger.

Forrige uke slapp Bob Dylan sitt 37. studioalbum, «Fallen Angels». «Dylan er fortsatt på Sinatra-kjøret. Han synger godt, og det er fint å høre på, men også vemodig», skrev Adresseavisens anmelder Trygve Lundemo fredag.

Bob Dylans gamle turnéfotograf, italienske Guido Harari, åpner sin første internasjonale utstilling på Rockheim tirsdag kveld.