- Det er nesten litt uvirkelig, innrømmer dirigent Tove Ramlo-Ystad, etter å ha innkassert seieren i klassen for kvinnelige kammerkor under «World Choir Games 2018».

Ifølge dirigenten har sangkonkurransen, som er verdens største i sitt slag, lenge vært et mål for koret.

- Det er dette vi har jobbet mot det siste året. At alt arbeidet blir kronet med seier er bare helt fantastisk, forklarer Romlo-Ystad.

Fin harmoni

Ifølge koret er det ikke bare den musikalske harmonien som gjorde at de trakk det lengste strået lørdag. Seieren er ifølge dirigenten også et resultat av god harmoni mellom de 27 sangerne i koret.

- Dette er en ordentlig arbeidsseier! Vi har jobbet godt sammen over tid for å finne frem til det repertoaret som sangerne ønsker å jobbe med og fremføre. Det er en utrolig artig gruppe å jobbe med, understreker Ramlo-Ystad.

Dirigent Tove Ramlo-Ystad kunne stolt løfte førstepremien etter å ha dirigert Cantus til topps i "World Choir Games 2018" Foto: Cantus

Koret har også fått innspill fra tidligere landslagstrener i håndball Marit Breivik, om hvordan man bygger en god lagkultur for å prestere i konkurranser.

LES OGSÅ: Damekor fra Trondheim har tjent 1,5 millioner på Disney-film

Det tror dirigenten har gitt resultater.

- Dette er virkelig en lagseier!

Disney-koret

Repertoaret som ble fremført under konkurransen var blanding av norske og internasjonale stykker.

Sangen «Vuelie», som ble brukt i Disney-storfilmen «Frost», var ikke på konkurranserepertoaret. Den har likevel blitt sunget flere ganger under oppholdet i Sør-Afrika.

LES OGSÅ: Dette trondheimskoret topper listene i England

- Vi har fått mye oppmerksomhet for den her nede, sier Hanne Sjaastad i Cantus, som forsikrer om at koret ikke har noen problemer med å bli omtalt som «Disney-koret» når de opptrer i Sør-Afrika.

Rolig feiring

Til tross for at gleden var stor etter at det ble klart at Cantus trakk det lengste strået, forsikrer dirigenten om at feiringen i Tshwane, den sørafrikanske byen der konkurransen avholdes, er behersket. Dagen etter seieren drar koret videre til Johannesburg for å synge kirkekonsert, i en kirke med plass til 2000 mennesker.

- Der skal vi få presentert sør-afrikanerne for noen norske tradisjonstoner, sier dirigent Ramlo-Ystad.