Vraker halve TSO-styret

Trondheim symfoniorkester får nesten totalt nytt styre, når Trond Giske nå bytter ut alle de fire statlige oppnevnte styremedlemmene.

Saken oppdateres.

Kulturminister Trond Giske ønsker å sette sitt preg på Trondheim symfoniorkester.

Femte skiftet

Han skifter derfor ut hele fire av sju styremedlemmer.

Styreleder Liv Sandven må nå vike plass for Kari Werner Øfsti, mens de øvrige tre statlige oppnevnte medlemmene blir ertstattet av Gunnar Flikke, Erik Haugane og Trine Brenden.

Rett før jul ble den kommunale representanten også skiftet ut, da Marthe Ystad tok over etter Rune Olsø.

Tilbake sitter to ansatterepresentanter. Det er Giskes visjon om kunstnerisk utvikling som skal ligge til grunn for byttet. De forrige statlige styremedlemmene kom inn under tidligere kulturminisiter Valgerd Haugland.

Europeisk nivå

– TSO har et slikt potensial at det ikke holder å spille seg til medaljeplass i Norge. Tiden er inne for orkesteret til å ta opp konkurransen med Oslofilharmonien og Bergensfilharmonien her hjemme, og hevde seg internasjonalt på høyt europeisk nivå, sier Trond Giske til adressa.no.

Kulturministeren ønsker også at TSO skal ta en sterkere førerrolle i operasatsingen i Midt-Norge. Giske har de siste dagene snakket med alle «sine» nye styrerepresentanter og sikret seg at de deler denne visjonen.

– Full utskifting av de departementsoppnente styremedlemmene høres dramatisk ut?

– Det ligger ingen kritikk mot det gamle styret i dette. De har gjort en god jobb. TSO er et meget veldrevet orkester og kan vise til gode kunstneriske resultater og utvikling gjennom flere år, sier Trond Giske. Når han allikevel velger å skifte alle statlige styremedlemmer, er det for å bidra til et nytt kunstnerisk løft for orkesteret.

LES MER I ADRESSEAVISEN FREDAG

 
    
      (Foto: NILS H. TOLDNES)

  Foto: NILS H. TOLDNES

 
    
      (Foto: Foto: Nils H. Toldnes)

  Foto: Foto: Nils H. Toldnes

 
    
      (Foto: Foto: Nils H. Toldnes)

  Foto: Foto: Nils H. Toldnes

På forsiden nå