Åge tilbake til røttene

Under Namsos Rockfestival gjenforenes Åge Aleksandersens aller første band, Mads Incorporated, som med rebelsk støy skapte frykt og beundring i Namdalstraktene i 1965 og '66.

Saken oppdateres.

Bandet skal spille i Samfunnshuset i Namsos lørdag 29. mars, som en del av Namsos Rockfestival. Åge Aleksandersen, Stig Brøndmo (bass), Terje Adde (trommer), Karl Richard Klaussen (gitar) og John Erik Furre (piano) skal prøve å gjenskape magien som gjorde Mads Inc. til Namdalsmester i pop i 1966.

Den gangen sjokkerte Åge, som da var 17, publikum ved å knuse gitaren på slutten av konserten.

– En gang ble vi stoppet av arrangører i Ytre Namdal etter 12 minutter ute i en konsert. Vi fikk ikke fortsette med dette «uvesenet av bråk», sier Terje Adde, i dag kultursjef i Namsos kommune, til Namdalsavisa.

Spilte dagens samplinger

For Åge fikk tiden som rebelsk rocker et opphold da han ble sendt på Telegrafskolen i Oslo i 1967. Det betød også slutten på Mads Inc.

De fem medlemmene har vært klare for en gjenforening i mange år, men Åge har ikke hatt tid før nå. Åge forteller at bandet var rebelske, og spilte sanger av James Brown og Chuck Berry – hentet fra plater de fikk fra sjømenn som hadde vært i Amerika.

– Det man sampler i dagens rythm & blues-produksjoner er jo den musikken vi spilte for 40 år siden, sier Åge til NA. For anledningen stiller bandet forsterket med blåsere og kordamer.

Klassisk rock og punk

I tillegg til Mads Inc. Slapp Namsos Rockfestival i dag flere festivalnavn. Fra England kommer Glenn Hughes, som har vært vokalist i Black Sabbath på 80-tallet samt vokalist og gitarist i Deep Purple på 70-tallet. Berlin-bandet Church of Confidence kommer også, og byr på kjapprock i slekt med The Ramones og The Clash. Stortalentet og «Lyden av lørdag»-vinner Ida Jenshus stiller, og Henning Kvitnes med band avslutter festivalen med kirkekonsert søndag.

– Vi er fortsatt en rocka festival, men prøver i år å favne bredere ved å arrangere enkeltkonserter for de som normalt ikke ville gått på festival, forklarer festivalleder Marte Grande.

Festivalen varer fra 28. til 30. mars, og billettsalget er i gang på Namsos kulturhus og på nettsidene namsos.kulturhus.no.

 
På forsiden nå