Bestemt debutant

Siden hun var tolv år gammel, har Dina Misund satset på en karriere innen musikk. Mellom studier og toppseriespill i fotball, gir 19-åringen ut sin første singel.

Saken oppdateres.

- Jeg er veldig spent på hvordan singelen blir mottatt, sier Dina Misund - spent. Selv om hun har opptrådt siden hun var tolv år gammel, har ikke artisten hatt en håndfast utgivelse å vise til før nå. Den selvfinansierte singelen «This World» kom ut på Dsign Music denne uka, men låtskriveren har allerede gått en smule lei av sangen.

Gammel låt

- Det er noen år siden jeg diktet denne låta. Men så har det også blitt en del forandringer siden den gang. «This World» er opprinnelig en nokså rolig sang, men etter innspillingen har den fått et mer pop-aktig preg, mener Misund. Som trettenåring spilte hun på Ungdommens landsmønstring i Trondheim, noe som ga god motivasjon til å satse på musikk. Hun har jevnlig sendt inn låter til plateselskaper og studioer uten å få napp - før nå.

- Jeg har brukt av egen lomme for å få realisert drømmen om singelutgivelse. Det jeg håper på nå er at folk skal like musikken min, og at de ønsker å høre mer av meg i framtiden, sier den målbevisste musikeren.

Spiller på flere strenger

Når hun ikke sitter hjemme og klimprer på gitaren, studerer Dina Misund samfunns- og idrettsvitenskap ved NTNU og spiller fotball. I toppserien for Kattem.

- Det blir litt å gjøre ja, bekrefter Misund. Etter at hun flyttet fra øya Misund til Trondheim fopr halvannet år siden, har hun også rukket å få TÆL-stipend, som kom godt med da singelen skulle gis ut. I musikken er Misund stort sett selvlært.

- Jeg har aldri gått på musikkskole, men lærte å spille gitar av min mor. Jeg prøver å spille enkelt, ikke for komplisert. Det er stemmen min som er spisskompetansen.

På b-lista

Misund forteller at «This World» allerede er b-listet på P1, og artisten håper på mer radiospilling etter hvert. Hun har flere låter på lager, men ønsker likevel å knytte seg til en eller flere låtskrivere videre i karrieren.

- Jeg har vært min egen låtskriver frem til nå, men håperat jeg i fremtiden kan få hjelp av andre låtskrivere også.

Uavhengig av hvordan det går med singelen, lover Dina Misund at vi får høre mer fra henne.

- Jeg kommer uansett ikke til å gi meg. Uansett hvordan det går. Jeg har allerede fått mye positiv respons på musikken min, og det er veldig motiverende da det er musikk jeg ønsker å satse på.

 
        
            (Foto: Audun Hoem Hagen)

  Foto: Audun Hoem Hagen

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå