Sting til Olavsfestdagene

Olavsfestdagene har prøvd i årevis, og endelig klaffet det: Sting spiller i Trondheim 1. august.

For første gang spiller Sting i Trøndelag. 1. august skal 63-åringen etter sigende øse fra sin velfylte låtkatalog. Her er artisten avbildet i forbindelse med en konsert i New York, til inntekt for en organisasjon som hjelper musikktalenter.  Foto: Stephen Chernin/Ap

Saken oppdateres.

Den verdenskjente artisten, låtskriveren og aktivisten Sting (63) og hans fem mann sterke band kommer til Trondheim og spiller i Borggården den siste dagen av Olavsfestdagene.

Aldri tidligere har engelskmannen satt sine bein i Trøndelag.

En rekke hits

Sting vil framføre en perlerekke av sanger fra solokarrieren, men også kjente hits fra tiden med gruppa The Police. Det er bare å glede seg til å synge med på «Every Breath You Take» og «Roxanne» i Borggårdens vakre omgivelser, sier programsjef Jens Storli.

- Sting er en artist vi i Olavsfestdagene har jobbet for å sikre oss i årevis, og endelig klaffet det. I tillegg til at det i år passer med hans egne planer og turnéprogram, har Olavsfestdagene de siste årene opparbeidet seg et renommé som en dyktig konsertarrangør med mange gode artister og utsolgte konserter på en fantastisk arena. Dette gjør oss mer interessant for managementet. Generelt har utsolgte hus både på Olavsfestdagene, Pstereo og Sverresborg folkemuseum gjort Trondheim mer attraktiv for større artister, mener Storli.

Sting er også svært samfunnsengasjert – noe som passer profilen til Olavsfestdagene som hånd i hanske. Han har stått opp for regnskogsindianernes sak og har også et stort hjerte for organisasjonen Amnesty International.

Har problemer med religion

63-åringen vokste opp i en katolsk familie i Newcastle i Nord-England, men regner seg i dag som en agnostiker: «Jeg har ikke noe problem med Gud. Det er religionen jeg har problem med.»

- Men først og fremst er han en fantastisk artist med en eventyrlig låtkatalog, både som en del av Police og som soloartisten Sting. Det er bare å glede seg. Umiddelbart etter Sting-konserten kan publikum dessuten få med seg John Taveners sju timer lange hovedverk, «The Veil of the Temple» i Nidarosdomen. Det passer utmerket, siden Sting er en av de artistene John Tavener har samarbeidet med, reklamerer programsjefen.

Nærmere 6000 billetter til Sting-konserten blir lagt ut på Billettservice tirsdag kl. 09.00.

På forsiden nå