Brynjar Meling slakter Adressa-anmelder

Krekar-advokaten er rykende uenig i at Terje Tysland får terningkast tre av Adressa.

Krekar-advokat Brynjar Meling, musiker Terje Tysland og Adressa-journalist Vegard Enlid  Foto: Scanpix/Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

Adresseavisens kulturjournalist Vegard Enlid anmeldte nylig Terje Tyslands nye album «Bare kjærliget» og trillet terningen til karakteren tre.

«Men det er for langt mellom drammene. Vi får altfor mye fyllmasse i form av slapt låtskriver- og studiohåndverk», skriver journalisten blant annet.

Dette liker Meling, advokat og Tysland-fan på sin hals, dårlig. Derfor har forsvareren skrevet sin egen anmeldelse, ikke av Tyslands plate, men av adressa-anmelderen.

- Jeg får ikke håpe Adressa-anmelderen tar det ille opp, sier Meling til Dagbladet som først omtalte saken.

- Erotisk tilnærming

På Terje Tyslands Facebookside har Meling postet følgende:

«Adressa publiserer i dagens Adressa en typisk anmelder-anmeldelse, av Terje Tyslands siste plate. Anmeldelsen er passe narsissistisk, og med ektefølt kjærlighet til sin egen penn og en sårhet over manglende musikalske ferdigheter kommer klart frem mellom ord og linjer. At anmelderen var gittaristen som satt på gutterommet og øvde og øvde uten å få til noe med personlig preg, skinner gjennom i bitterheten han nå øser av seg i sitt forsøk på å fremstå som en forståsegpåer av musikk. Ordvalget og mangelen på fokus på platen han anmelder viser klart at anmelderen nærmest har en erotisk tilnærming til sin egen skrivekunst, hvor man i enkelte passasjer formelig kan lese hvordan rødmen stiger i kinnene av egen selvtilfredsstillelse. På toppene - eller skal man si bunnene - kan man fornemme hvordan han sliter med å holde hendene på tastaturet når selvnyteriet nærmer seg sitt klimaks. Anmeldelsen ebber dog ut i en skjult kjærlighetserklæring til Tysland, og man forstår at det hele bare er et rop om hjelp fordi anmelderen selv ikke kan skrive på rim. Terningkast 1».

På konsert

Ifølge Dagbladet er ikke Meling bare stor fan av trønderrock og Terje Tysland. Han er også god venn av trubaduren. På forrige plate spilte han i tillegg tuba.

adressa.no har i kveld forsøkt å få kontakt med Meling, men uten å lykkes. Ifølge Dagbladet skal advokaten i kveld være på konsert med Tysland og Sie Gubba på Rockefeller i Oslo.

Ingen popstjerne

Adressas musikkanmelder Vegard Enlid har lest Melings «anmeldelse» i kveld, og synes den er morsom.

- Endelig har jeg blitt anmeldt av Dagbladet. Jeg synes dette er topp. Det er mange treffende karakteristikker her som både jeg og andre musikanmeldere kan kjenne oss igjen i. Vi er nok i likhet med artistene litt forelsket i våre egne ord, sier Enlid.

- Har Meling rett i at du var en gitarist som satt på gutterommet og øvde og øvde uten å lykkes?

- Nei, jeg kan kan avkrefte at jeg ikke hadde noen ambisjoner om å bli musiker sjøl. I motsetning til mange av mine kolleger har jeg aldri hatt verken lyst eller intensjon om å bli popstjerne.

- Er det ofte dere får slike tilbakemeldinger etter å ha anmeldt nye album?

- Som regel er det ingen som trekker evnene våre i tvil når vi gir gode terningskast. Det er når vi er negative at vi kan få tilbakemeldinger. Men jeg tror de fleste skjønner at dette er en personlig og subjektiv mening, og at alle har rett til å mene noe annet, sier Enlid.

- Angrer du på at du ga terningkast tre?

- Jeg tror aldri Meling og jeg blir enige om dette er middels bra eller veldig bra. Jeg mener ikke at albumet er dårlig, den har fine høydepunkt men også veldig svake bunnpunkt. Jeg står for treeren, sier Enlid.

På forsiden nå