Bent fram

Mens musikkbransjen er i fritt fall, har Motorpsycho gitt ut sin smaleste plate på ti år. - Skummelt, men nødvendig, mener Bent Sæther.

TV-ADRESSA: Etterlengtet intervju med MotorpsychoMed «Little Lucid Moments» har Motorpsycho funnet seg selv igjen. Trondheims rockestolthet har gjenoppstått som samlet trio - og det med en plate som, i Bents egen sjargong, kan beskrives som en real «mindfuck», det vil si en «kulturopplevelse som er så drøy at du er litt forandret når du er ferdig med den». I hvert fall så kan platen ha den bi-effekten.

Men det er også en plate som handler om det å bli far, antyder Bent litt senere i intervjuet, kanskje i et svakt øyeblikk. Det betyr ikke at Motorpsycho anno 2008 er blitt rundere i kantene, tvert i mot. I løpet av snart tjue år som kompromissløs rock-institusjon, er «Little Lucid Moments» blant det drøyeste de har levert, med fire låter og en gjennomsnittslengde på et kvarter.

- Jeg digger reaksjonene, de er så ekstreme og fine. Enten er det: «for noen oppblåste jålebukker og for noe fjas», eller så er det: «yeah, endelig!» Og så er det faktisk noen som har skjønt humoren i det å gi ut en suite. Da blir jeg glad, smiler Bent Sæther.