Astrid til topps - igjen

Astrid Smeplass fra Rennebu topper den amerikanske Billboard-lista.

Seiler i medvind: Astrid Smeplass fra Rennebu - som i 2013 havnet på femteplass i «Idol» - troner nå på toppen av den amerikanske Billboard-listen 200. 

Saken oppdateres.

18-åringen fra Berkåk seiler i medvind for tiden. Et album hvor den norske popstjernen synger duett er det mest solgte på det amerikanske markedet akkurat nå. Det er den 16 år gamle kanadieren Shawn Mendes som har fått med seg Smeplass som vokalpartner på låten «Air» på debutalbumet «Handwritten».

Sammen med Sissel

Først toppet albumet Itunes-listen i USA, denne uken gikk den til topps på albumlisten Billboard 200.

–Veldig stort, sier Smeplass til VG.

Sissel Kyrkjebø er eneste nordmann som har greid den bragden, skriver VG. Rennebyggen møtte selv Sissel i forbindelse med en konsert på Berkåk. Da var Smeplass 12 år gammel, skriver avisa Opp.

En tilfeldighet

Det var i januar at Smeplass var innom plateselskapet sitt sine kontorer i New York. Dagen etter stakk også den kanadiske artisten Shawn Mendes innom. Han trengte en duettpartner til singelen «Air» og plateselskapet foreslo trønderen. Og sånn ble det.

I disse dager oppholder hun seg i Stockholm hvor hun skriver på ny musikk.

–Låtene skal forhåpentligvis bli et nytt album, men jeg vet ikke når, sier den tidligere Idol-deltageren til Opdalingen.

På forsiden nå