Albini produserer Motorpsycho

For første gang har Motorpsycho gått utenom egne rekker for å finne produsent. De har vært i studio i Chicago med legendariske Steve Albini.

Saken oppdateres.

- Vi var mange dager i studio og vet lyden ble flott og at vi spilte bra. Så spørs det om låtmaterialet holder, sier en nøktern Bent Sæther. Bandet hadde tre spillejobber i USA, oppdaget at det var noe dødtid mellom jobbene og tok kontakt med mannen som har produsert en rekke klassiske rockplater - blant annet Sæthers favoritt «Surfer Rosa» med Pixies. Trommeslager Kenneth Kapstad sier Albinis trommelyd på det siste albumet til Neurosis er den flotteste han har hørt.

Nettopp det å «lage lyd» gjennom plassering av mikrofoner var også Albinis mest markante bidrag i studio.

Ellers var han der for bandet, fulgte og stolte på deres vurderinger.

- Det var en fin opplevelse. Men vi har det litt mer på avstand før vi hører på tapen og vurderer om vi «har et album» eller ikke, sier Bent Sæther.

Snedig nok er Albini nærmest kommet i en stim av produsentjobber for Trondheimsband. I vinter hadde han bandet Ranheim på besøk i studio, og da Motorpsycho kom i studio første dag, hadde Albini Ranheim-t-skjorte på seg.

Etter utgivelsen av «Little Lucid Moments» har Motorpsycho hatt tre måneder der det har skjedd like mye som på de siste tre årene.

I tillegg til en dårlig, en middels og en knallbra konsert i USA, har de spilt i Tyskland og i Roskilde.

Deres tredje spillejobb på Nordens største festival ble en suksess, til tross for et noe ugunstig konserttidspunkt.

- Noen av mine egne største konsertopplevelser på Roskilde har vært skikkelige dronekonserter sent på natta, som the Swans i 1989. Derfor valgte vi et slikt sett, forklarer Bent om konserten der bandet spilte i alt seks låter på en og en halv time.

Etter nok en festivaljobb i Tyskland er sommerøkten over for Motorpsycho som planlegger ny turné i høst.

På Roskildefestivalen tok de seg en fridag som publikummere med blant annet Neil Young og My Bloody Valentine. Snah fikk dessuten med seg sin andre Judas Priest-konsert på tre uker!

 
På forsiden nå