- Angrer på formuleringen om miljøforurensing

Artisten Hans Rotmo tar selvkritikk etter utsagn om muslimer og innvandrere.

Hans Rotmo angrer på måten han omtalte muslimer på, men går ikke tilbake på meningsinnholdet. Fatima Almanea, som svarte på Rotmos uttalelser om muslimer i et blogginnlegg, er glad for at han tar selvkritikk. 

Saken oppdateres.

- Jeg tar selvkritikk og angrer på formuleringen om miljøforurensing. Men holder fast på innholdet om masseinnvandringen. Overraskende mye støtte tross uanstendig utsagn, skriver Rotmo i en sms til Adressa.no.

Det har stormet rundt Rotmo etter hans uttalelser om at muslimer er en miljøforurensing i Europa. Det er disse uttalelsene Rotmo nå angrer på.

For artisten har uttalelsene fått konsekvenser i form av avlyste konserter.

Fatima: - Flott at han angrer

- Jeg synes det er flott at han angrer på formuleringen. Det skal en mann til for å si at man har tatt feil, sier Fatima Almanea til adressa.no.

20-åringen fra Verdal skrev et åpenhjertig og personlig svar etter Rotmos uttalelser. Hun har fått mye støtte, men også mye hets etter blogginnlegget (krever innlogging).

- Jeg håper han tenker over hvordan han omtaler folk i fremtiden, og at uttalelsene var det siste vi så til dette.

Almanea mener at Rotmos selvkritikk viser at det nytter å engasjere seg. Hun har spesielt reagert på at en offentlig og kjent person har omtalt andre mennesker på negativt vis.

- Legitime spørsmål

- Man må si ifra når ting ikke er slik de skal være.

- Hva synes du om at Rotmo fortsatt står for meningsinnholdet?

LES OGSÅ: - Langt fra Vømmøl til dagens Rotmo

- Det var ikke det jeg kritiserte i innlegget. Det fins politiske partier i Norge som heller ikke vil ha mer innvandring. Spørsmål rundt dette og asylpolitikken i Norge er helt legitime. Det var det han kalte andre mennesker jeg reagerte på.

- Det skal en mann til for å si at man har tatt feil, sier Fatima Almanea. 

- Det skal en mann til for å si at man har tatt feil, sier Fatima Almanea. 

På forsiden nå