Gir ut eksklusive essays om Motorpsycho

15 Motorpsycho-kjennere har fordypet seg i bandets univers. Resultatet er en essaybok som kanskje kan forklare litt av mystikken rundt bandet.

Essayboka «Supersonic Scientists» gis ut i forbindelse med en Motorpsycho-utstilling på Rockheim som åpner i oktober. 

Saken oppdateres.

I forbindelse med Rockheims utstilling om Motorpsycho som åpner 16. oktober, slipper Falck Forlag boka «Supersonic Scientists».

- Boka vil inneholde 15 essays skrevet av 15 av landets største Motorpsycho-fans og kjennere. Supergitaristen Hedvig Mollestad, vokalist Anne Lisa Frøkedal og Dagens Næringslivs Audun Vinger er blant dem som bidrar, sier forlagssjef Christer Falck.

Fans og samlemani

Blant skribentene er også to av Rockheims egne ansatte, Synnøve Engevik og Morten Haugdahl.

- Det er en ære å få være med på å hylle dette bandet som jeg har fulgt siden deres første konserter, sier Haugdahl, som er konservator ved Rockheim.

Haugdahl har fordypet seg i internettforum hvor fans av Motorpsycho møtes for å diskutere.

- Jeg har satt meg inn i Motorpsychos fanskare og samlemani. Det handler om en side ved Motorpsycho som gjør det morsomt å følge bandet, det handler ikke bare om musikken, sier Haugdahl.

15 essays om 15 låter

Samtidig med bokutgivelsen gir plateselskapet Rune Grammofon ut en LP og CD med samme navn. «Supersonic Scientists» blir en samleplate som vil bestå av 15 låter som med omhu er valgt ut fra Motorpsychos store musikkbank. Bandet består i dag av Bent Sæther, Hans Magnus Ryan og Kenneth Kapstad. Siden demokassetten «Maiden Voyage» i 1990, har Motorpsycho gitt ut 21 studioalbum, fire liveplater og utallige EP-er og singer.

- Det er slikte ting man drømmer om når man starter et forlag. Da vi ble spurt av kanskje norgeshistoriens viktigste og største band om å gi ut bok for dem, ble jeg og redaktør Marius Lien først helt skjelvne, deretter hoppet vi rundt og tok en seiersdans, før vi nå later som vi er helt «coole». Jeg må innrømme at jeg er fornøyd, ler Falck.

1000 bøker

Forordet er skrevet av Kristopher Schau, og boka vil også inneholde det som må være den mest komplette Motorpsycho-diskografien, ifølge Flack.

- Diskografien er helt vanvittig. Den er sikkert på mellom 50 og 100 sider. Oversikten inneholder også alt bandmedlemmene har gjort solo, sier Falck.

500 bøker skal selges via crowdfundingstjenesten NewJelly og 500 bøker vil selges på Rockheim i forbindelse med utstillingsåpningen 16. oktober.

På forsiden nå