Rockipedia åpnet tirsdag

Nå kan du søke blant tusenvis av norske pop- og rockartister i den første nettdelen av Rockheim – Rockipedia.

Saken oppdateres.

Rockipedia har som mål å være et delvis brukergenerert leksikon der man skal kunne lese «alt» om norsk rock.

I tekst, bilder, lyd og video dokumenteres norsk musikk og populærkultur fra 1950-tallet og fram til i dag. Og er det noe som mangler, har du som bruker selv mulighet til å legge inn innhold.

Betaversjon

Allerede før brukerne slippes til, har betaversjonen av databasen listet ti tusen artister, tolv tusen album og tusen plateselskaper.

Innholdet er blant annet hentet fra «Norsk pop- og rock-leksikon», Thor-Rune Haugens «Riller over fjord og fjell» og databasen diskografi.no.

LES MER: En portal til rocke-Norge

Rockipedia er integrert med Google Earth slik at brukerne i tillegg til tradisjonelle søk kan reise over norgeskartet og søke kunnskap og opplevelser.

Del to klar i oktober

Online-tjenesten som åpner i dag er første del av nettsatsingen virtuelle Rockheim.

Den andre delen er utviklet av den kanadiske kunstneren og medie-inovatøren Stacy Spiegel som har jobbet med prosjektet i over ett år. Den skal være klar om to måneder.

- Det Rockheim presenterer her er unikt i verden. Å tilby en virtuell brukergenerert verden der bevegelser og valg publikum gjør påvirker innholdet er helt nytt. Rockheim vil bli verdens mest sofistikerte virtuelle museum, sa Spiegel til Adresseavisen sist uke.

LES MER: Lover verdens mest sofistikerte museum

De fysiske lokalene til Rockheim – i det gamle mellageret på Brattøra i Trondheim – åpner 19. august 2009.

HER KAN DU TESTE ROCKIPEDIA

 
På forsiden nå