- Dette blir ønskekonserten min

Åge Aleksandersen stiller med blåserrekke, gjesteartister og en form i RBK-klasse når han inntar Sverresborg Arena for aller første gang.

Konserten med Åge Aleksandersen & Sambandet på Sverresborg Arena er utsolgt. Artisten selv mener dette vil bli hans ønskekonsert. 

Saken oppdateres.

Åge Aleksandersens første konsert på Sverresborg Arena er utsolgt. Det betyr at 10 000 mennesker får høre «Trondheimsnatt» på byens nye konsertarena.

- For oss er det stas å komme til Trondheim og vise hva vi holder på med. Vi skal vise at formen er strålende, vi er i RBK-klasse for tida, sier Åge Aleksandersen og humrer.

Åges nye sommerarena

Opp gjennom årene har Åge & Sambandet spilt flere sommerkonserter på Torvet i Trondheim, og i fjor fylte de Borggården under Olavsfestdagene. Nå har tiden kommet for den grønne sletta på Sverresborg, og veteranen gleder seg.

- Det vi har opplevd disse årene er helt eventyrlig, og med Olavsfestdagene og Sverresborg har vi kommet inn i et profesjonelt miljø som tar hånd om alt, slik at vi kan konsentrere oss om å spille. Sverresborg er et fint område med et naturlig amfi. Jeg vet at konsertene som allerede har vært her har vært vellykket, så vi kommer til dekket bord, sier Aleksandersen som peker ut Sverresborg som stedet han vil spille sine sommerkonserter i årene framover.

- Hva tror du Sverresborg Arena kan ha å si for musikkbyen Trondheim?

- De har gjort noe veldig positivt, det ser vi allerede. Det er etablert en stemning i Trondheim som sier «her går det også an!». Jeg tror det vil rulle inn busser med flotte artister framover, og dét er på tide, sier Aleksandersen.

LES OGSÅ: - Sverresborg er Norges fineste arena

Sommeren har Åge & Sambandet brukt på veien, og for første gang har de hatt med en egen blåserrekke. Konserten i Trondheim er en helt vanlig konsert, samtidig som den er helt spesiell, forklarer Aleksandersen.

- Vi spiller konserter hele tiden, men det er noe eget med den i Trondheim. Det er tross alt hjembyen og dét betyr ikke noe kjære mor i denne bransjen. At konserten er utsolgt er veldig stort for oss. Det rører oss at vi blir satt pris på på denne måten, det må jeg innrømme.

Åges årlige høydepunkt

På konserten «Trondheimsnatt» den 15. august har Aleksandersen invitert med seg sangeren Rita Eriksen og den engelske sangeren og rockemusikeren Ian Hunter.

- Dette blir årets høydepunkt for oss, sier Aleksandersen. Han har aldri møtt Hunter, men er en stor beundrer av musikeren som har vært i aksjon siden slutten av 60-tallet.

- Jeg har fulgt ham i alle de år. Han lager fortsatt flott musikk og fine plater. Jeg har hørt veldig mye på den legendariske «Welcome to the Club», ei plate som står som ei søyle den dag i dag, forteller Aleksandersen.

- Det blir stor stas å få ham hit, tenk deg det! Det blir spennende også, for vi kjenner ikke fyren, men vi skal være godt forberedt, fortsetter Aleksandersen engasjert. Via managementet har de kommet fram til en repertoarliste som Aleksandersen er svært fornøyd med.

- Dette blir ønskekonserten min, sier han.

Kunne spilt hele natta

Rita Eriksen har Aleksandersen fulgt siden den norske sangeren ga ut sin første plate i 1992, da som halvparten av duoen «Eriksen».

- Rita er fenomenal. Jeg tror det blir en fin avveksling fra alle de gamle gubbene på scenen, ler Aleksandersen.

- Hva kan vi vente oss av låter?

- Der har jeg et problem, for vi kan jo ikke holde på til søndag. Jeg sitter og jobber med en liste nå, sier Aleksandersen som lover både gamle klassikere og nyere musikk.

- Konserten heter «Trondheimsnatt». Det rare er at folk ønsker å høre den sangen overalt, men vi spiller den kun i Trondheim og Trøndelag. Det blir stas å spille den siden vi gjør det så sjelden.

Augustkonsertene selger godt

- Dette blir Åge sin kveld. Han bestemmer alt utenom været, sier konsertarrangør Stein Vanebo i Trondheim Conserts.

Trondheims nye konsertscene Sverresborg Arena startet med ei dobbelthelg i juni. Arrangørene fikk gode skussmål etter konsertene med Mark Knopfler og Roxette, og Vanebo kan glede seg over en utsolgt Åge-konsert. Forhåndssalget på resten av konsertene som holdes i august går også bra. Dobbeltkonserten med Röyksopp og Highasakite 28. august har så langt passert 5000 solgte billetter. Konserten med Nightwish 29. august nærmer seg 7000 solgte billetter.

LES OGSÅ (PLUSS): Sverresborg vant konserthjertene

- Vi kan ikke regne med 10 000 mennesker på hver konsert. Så lenge vi når målene vi har satt oss betyr det at det går rundt, og da er vi overlykkelige.

Selv om konserten med Åge & Sambandet er utsolgt, kan det bli en siste mulighet for å skaffe seg billett.

- 14. august vil vi legge ut billetter som ikke er hentet, opplyser Vanebo.

På forsiden nå