The School  puster ut

Flere anmeldere ønsket seg et pusterom eller to på albumdebuten. Det trengte The School også. Nå er de klare med oppfølgeren «Destructive Sounds».

Saken oppdateres.

- Den er mer dynamisk, og har større spenn. Det er en større produksjon, og ikke like mye rett-fram-rock som sist, forklarer vokalist Stig Aarskog.

Debuten «Espionage» vakte stor begeistring og ga det trondheimsbaserte bandet spellemann-nominasjon da den kom i 2006. Refrenget var at The School hadde laget et fyrverkeri av et album. Adressas anmelder ga terningkast fem, men etterlyste samtidig «en ballade eller to inni denne energibomben».

- Han skal få noen pusterom nå, smiler Aarskog.

Det bekrefter også plateselskapssjef Jens-Petter Wiig i Kong Tiki Records:

- Da vi signerte dem var det fordi de er et sjeldent frisk band som både har energi og gode låter. Og det er fortsatt deres styrke, selv om den nye plata viser dem litt voksnere, nå har de også låter som er litt mer nede, sier Wiig.

Han er spent på albumslippet, i et platemarked som stadig synker.

- Det er ei kanonbra plate, og vi forventer at de skal komme et hakk videre i Norge. I dag er de et noenlunde kjent band, men de er ikke på tunga til hvermannsen enda. Det håper vi skal forandre seg nå.

Flyvertinneprodusent

«Destructive Sounds» ble spilt inn i løpet av 18 intense dager i toppstudioet Carriage House i Stamford, Connecticut. Tekniker og medprodusent Chris Ribando har jobbet med blant andre The Black Crowes og Mary J. Blige, og hans rutine og fingerspissfølelse gjorde at bandet raskt fikk lyden de ønsket.

Aarskog sammenligner den meritterte produsenten med ei flyvertinne.

- Han gjorde alt behagelig for oss, og skjønte hvor vi ville. Det var veldig deilig å jobbe med en sånn produsent, samstemmer Aarskog og gitarist Thor-Inge Hoddevik.

Blæst fredag

The School har tatt det rolig på konsertfronten i sommer. Men nå blir det norgesturné. Først er det minikonsert på Platekompaniet i Trondheim i dag, og deretter Johndee i Oslo på torsdag. Fredag er de tilbake i byen, på Blæst. Da blir det felles slippfest med Ranheim, som er klare med «Norwegian Wood» 15. september.

 
På forsiden nå