De gamle er yngst

Uansett forventninger foran gammelpopkvelden fredag: Den ble mye bedre enn ventet.

Saken oppdateres.

Det var ikke akkurat gamle spøkelser som ramlet ut av skapet da The Shirrows feiret 45-årsjubileum i stor stil fredag kveld. Foran et fulltallig publikum av ikke bare godt voksne (men mest det) var spillegleden minst like vibrerende som da bandene hadde sin første storhetstid på 60-tallet. Og kvaliteten på det som ble fremført var minst like bra som den gang.

Difference var første orkester ut. Bandet er et av norsk pophistories flotteste og i et sett på en liten time spilte de sine mest kjente egenkomponerte, avsluttet med «Tree Of Love» og lurte seg til et ekstranummer med sin kjente coverversjon av Vanilla Fudges coverversjon av «You Keep Me Hanging On». Det slår sjelden feil, ved hvert møte med Difference blir undertegnet forbløffet over hvor bra dette bandet både var og er, men jeg blir like forbløffet over hvor mye toillprat den ellers briljante Tore Johansen klarer å lire av seg mellom låtene.

The Shirrows avsluttet sin korte karriere omtrent samtidig som Difference startet. De var langt enklere i snittet, og har ikke like lang felles historie å lene seg på, så et møte med dem blir mest smittende energi og en nostalgisk feiring av gamle dager. Det er morsomt nok det, i korte doser - og bandet med Tom Hovde som fremskutt frontfigur og noen innleide støttespillere tok et velvillig publikum med storm.

Men alvor ble det først da The Zombies entret scenen. Bandet som spilte i Trondheim sist i 1964, med samme oppvarmingsorkester, har foredlet sitt uttrykk i løpet av de siste åtte årene etter at forgrunnsfigurene Colin Blunstone og Rod Argent fant tilbake til hverandre igjen.

«Blunstone synger farsken meg bedre enn Tore Johansen», var det en som mumlet. Og DET er et kompliment i dette miljøet. Blunstone var da også virkelig fantastisk.

The Zombies var mye, mye bedre enn på konserten i Oslo sist vinter - og tårene trillet fra mer enn denne publikummer under en magisk del av konserten med fem av låtene fra albumet «Oddessey & Oracle». De spesielle jazz-undertonene i Zombies' popmusikk har stått seg utrolig bra, og også låtene fra 70-tallet og senere fungerte fint under denne konserten.

Mange i publikum kom nok først og fremst for å treffe gamle venner fra en gyllen ungdomstid. Men de fikk mye mer enn et sosialt treff. De fikk en konsert som på de fleste måter overgikk den mytiske kvelden i Nidarøhallen for 44 år siden.

 
På forsiden nå