Gluntan gjør Trøndelag

Gluntan som band har snart 40 år på baken, men sjelden har det gått bedre enn det gjør akkurat nå. Til helga inntar de trønderske scener.

Saken oppdateres.

Trøndelags lengstlevende leverandører av dansemusikk har fått en ny giv. Sommersingelen med nyinnspillingen av 70-tallsslageren «Schwabadabadingding» samt nye «Alt æ villa ha» spilles jevnt og trutt på radio. Fra og med i kveld blir bandet også å oppleve på konsert i Trøndelag.

Det starter på Rørvikmartnan i kveld. Riktignok er det Creedence-materiale som spilles under bandnavnet Clearwaters, men besetningen er den samme. I morgen spiller Gluntan opp til dans på idylliske Finnanger Brygge på Otterøya utenfor Namsos, mens de lørdag opptrer på Åsheim i Mølnbukt. Et pussig sammentreff, og noe som aldri skal ha skjedd i bandets 39-årige historie, er at de spilte akkurat de tre samme stedene på de tre samme kveldene også i fjor.

- Etter Trøndelag går turen til Nord-Norge, deretter til Østlandet. Sånn går no åran, humrer Ellefsen, som har 16 Gluntan-år bak seg. Med det er han bandets nest største veteran. Øystein Mihle har holdt ut i snart 38 år som Gluntan-medlem. Eller holdt ut og holdt ut. Bandets lange liv tyder på at det er et godt liv å være omreisende i dansemusikk.

- Livet smiler til dere om dagen?

- Ja, det går kjempebra for tida, og det vil bli et enda større oppsving til neste år, mener han. Da har nemlig Gluntan eksistert i 40 år, og det skal feires.

- Vi gir ut en jubileumssamling med 33 gamle slagere samt sju nye låter. Plateselskapet EMI satser stort på utgivelsen, og det kommer til å bli kjørt tv-reklamer for én million kroner. Det har gått opp og ned, men akkurat nå er det artig å være Glunt, smiler Ellefsen.

- Så det er ikke snakk om å gi seg mens man er på topp?

- Jeg kan ikke love 40 nye år for min egen del, ettersom jeg kommer til å bli 93 år gammel! Men Gluntan har mange år igjen ennå.

Sceneveteraner. Et spillekåt Gluntan gleder seg til å møte trønderpublikummet. Fra venstre Arild Følstad, Robert Ryan, Øystein Mihle, Tor Gunnar Stokke, Bengt Åge Nordbakk og Dagfinn Ellefsen. 

Sceneveteraner. Et spillekåt Gluntan gleder seg til å møte trønderpublikummet. Fra venstre Arild Følstad, Robert Ryan, Øystein Mihle, Tor Gunnar Stokke, Bengt Åge Nordbakk og Dagfinn Ellefsen. 

På forsiden nå