Vil skyte fart i Oslo neste år

- En unik mulighet til å vise seg fram.

Saken oppdateres.

– Vi har akkurat spilt inn en ny plate som vi håper å slippe rundt februar neste år, så det er stor stas at det skjer ting rundt bandet igjen. Nå passer det bra for oss, sier vokalist Per Spjøtvold i metal- og hardrockbandet Goat The Head.

Gitarist Ketil Sæther var med og vinne Bylarm-stipendet i Stavanger i 2005 med folkmetal-bandet Lumsk. Bandet vant 100 000 kroner, like mye i ringetid fra en teleoperatør og reklameplass i VG. Han håper hans nye band klarer å forvalte eventuell oppmerksomhet på en bedre måte i 2010.

– Mot alles råd, kjørte vi løpet helt selv. Vi fikk mer kredibilitet der og da, men det kunne kommet mer ut av premien, innrømmer Sæther i dag.Kvalitet viktigere enn bølgerGoat The Head sendte inn søknad til Bylarm i høst, da bassist Trond Frønes gjorde de andre oppmerksomme på at fristen var bare tre dager unna. Per Spjøtvold er skuffet over at det ikke er med flere band fra Trondheim.

– Jeg er likevel mer opptatt av det som kommer herfra er skikkelig bra, enn at vi er en del av en bølge. Du får spørre oss etter Bylarm om bandene fra Bergensbølge Fase 2 er så bra som juryen åpenbart mener, sier han.Frykter rocken er på museumPetter Vågan i jazz- og avantgarde-bandet Juxtaposed kommer fra et musikkmiljø som allerede har vært godt representert ved det årlige Bylarm-treffet. Mønstringen ble stuerein for godt da tidligere elev ved Jazzlinja ved NTNU, Mathias Eick, vant årets stipend i februar.

Vågan lurer på om rocken i byen allerede er installert på Brattøra.

– Det er synd for trønderrocken at ikke flere blir representert i Oslo. Er den allerede på museum? antyder han til dels spøkefullt.

I høst bladde de fire bandmedlemmene opp fra egen lomme for å spille inn sin debutplate i velrenommerte Athletic Sound studio i Halden. Det kostet nesten 40 000 kroner.

– På Bylarm når ut til folk som ikke har hørt oss før. Jazzen vår er ganske umiddelbar, og ikke så vanskelig å komme inn i. Derfor skal det være noe for rockfolket også, sier Petter Vågan.

Foruten gitarist Vågan består Juxtaposed av Atle Nymo (sax), Ole Morten Vågan (bass) og Erik Nylander (trommer). Frontfigur Vågan er opprinnelig fra Brønnøysund, men har bodd i Trondheim de siste åtte årene. Resten av bandet bor nå i Oslo, etter at de møttes ved jazzlinja i trønderhovedstaden. 
På forsiden nå