- Verdens nest dårligste supportersang

- Men den er 20 prosent bedre enn den aller dårligste, sier komponisten Terje Walther. - Som forøvrig også er skrevet av meg.

Saken oppdateres.

Se «videoen» og hør låten her

Det raser en debatt på adressa.no for tiden. Og det brennbare matrialet er den nyskrevne opprykkssangen for Ranheim Fotballklubb som baserer seg på den gamle folkemelodien «Jeg gikk en tur på stien».Her er et utdrag av teksten:

«Jeg gikk en tur til banen

og søkte fred og ro.

Men jeg fikk vann i ganen

for Ranheim var så go´Adecco, Adecco

Adecco-KOKOKO!»

Siden sangen ble gjort tilgjengelig via Ranheims egne hjemmesider og en en sak i adressa.no i går har det kokt på debattsidene våre.

- Det herre e knaill!! Sangen e jo et hæmmelig våpen på hjæmmekampan! Når bortelaget einten knækk sammen i latter, eller krympe sæ over kvaliteten, score vi mål..:), skriver en av debatantene.

Andre derimot synes både sangen og teksten er et hån mot laget:

- Enn at folk driter seg ut på den måten........helt frivillig?? Rett og slett trist!Komponist Terje Walther har svart på kritikken på følgende måte i debatten:

«Komponisten lanserte den for hønene sine først. En umiddelbar suksess og eggproduksjonen er faktisk fordoblet.»

Vi tok en prat med Terje Walther. Mannen som også står bak Ranheims forrige supportersang «Ra-Ra-Ra-Ranheim» som ble laget på Mummitrollets kjenningsmelodi.- Det er ganske heftig akkurat nå ja, sier Terje Walther på spørsmål om han har fulgt med i debatten.

- Jeg legger merke til at det er mange som blir provosert.Ikke aller dårligste, bare nestenAleksander Schau i FK Fotball på NRK P3 har fra før av kåret «Ra-Ra-Ra-Ranheim» til tidenes dårligste supportersang. Når det gjelder «Adecco-KOKOKO!» så mener han den er ca. 20% bedre enn den første.

- Men det er fortsatt terningkast én vi snakker om her, sier Walther.Schau selv hadde følgende å si om sangen:

- Jeg hørte den for et par dager siden. Jeg fikk en link. Og det var jo litt av en jobb disse låtskriverne hadde, det å følge opp den originale Ranheim-sangen. Men jammen har de ikke klart å skape en låt som passer utmerket inn på en cd med Ranheim-låter, men der den gamle sangen nok er første singel.Schau og hans kompanjong i FK Fotball, Thomas Aune, bruker godt med tid på å lete opp spesielle fotballsanger. Schau er rimelig sikker på at Ranheims siste bidrag vil få sendetid på statskanalen i tiden framover.- Nå har vi jo gjort en mengde mennesker livredde av den gamle Ranheim-sangen allerede. Da må vi nok ødelegge enda mer nattesøvn ved å plukke frem opprykkslåta også, sier Schau til adressa.no.Men hva synes komponisten selv om sin hjemmesnekra supportersang?

- Det er jo en hit da, ler Terje Walther. - Og siden Ranheim har klart opprykket så skulle det vel bare mangle om de ikke også fikk en sang for innsatsen.Låten kan du laste ned til din egen PC HER

 
        
            (Foto: Privat)

  Foto: Privat

 
På forsiden nå