Stjernelag i vitenskapens navn

Både Mari Boine, Liv Ulmann, Arve Tellefsen og Håkon Bleken skal være med å feire 250-års jubileum for Det Kongelig Norske Videnskapers Selskap til neste år.

Saken oppdateres.

Den 9. mars 2010 starter Det Kongelig Norske Videnskapers Selskap det som må betegnes som en av de mest ambisiøse fødselsdagsfeiringer i nyere tid. For i løpet av en ukes tid så skal den norske vitenskapens historie hylle seg selv med et ekstragavant oppbud av kunstnere, sangere, musikere og andre kulturpersonligheter i Trondheim.

- Vi har jobbet med dette programmet i snart fire år nå, sier Kristian Fossheim, formann i jubileumskomiteen for DKNSV.

- Vi snakker tross alt om selskapet som tok vitenskapen til Norge og vi synes at vi fortjener en skikkelig feiring.Den 9. mars inviterer selskapet til storstilt fering i Olavshallen der bl.a. Liv Ullmann, Arve Tellefsen, Mari Boine, Ella Fiskum, Hans Petter Nielsen, Nidarosdomens guttekor og TSO stiller opp for jubilanten.- Vi ønsket oss verdensstjerner i denne sammenhengen, sier Fossheim. - Og verdensstjerner er det vi har fått.DKNSV og jubileumsferingen kan du lese mer om på selskapets egne hjemmesider HER 
        
            (Foto: Kristin Svorte)

  Foto: Kristin Svorte

 
På forsiden nå