«Trondheim Calling» blir minifestival

Trondheimsrock-samleplata «Trondheim Calling» feirer utgivelsen med liveopptredener fra 19 deltakerband på én kveld.

Saken oppdateres.Det hele vil gå av stabelen lørdag 23. januar, tre dager før «Trondheim Calling»-plata vil bli å finne i platesjapper over hele landet.

–Vi planla hele tiden en slags markering, men etter hvert ble vi kontaktet av veldig mange som ville bidra. Etter en lufterunde viste det seg at såpass mange kunne stille opp at vi bestemte oss for å dra på litt ekstra, forteller initiativtaker Thomas Ryjord.Paneldebatt

På dagtid blir det paneldebatt med et bredt sammensatt bransjepanel på Blæst kl. 13.30 med tittelen «Hold kjæft (det e vi som e Trondhjæm)», etter den semilegendariske Simplifax-låten med samme navn.

–Vi opplever en utrolig aktivitet på grasrotnivå i byen for tida, det har aldri vært så mye på gang. Men samtidig er det noe som mangler for at mange band tar det ekstra steget. Debatten vil handle mye om hvordan vi tar vare på talentene og tilveksten, sier Ryjord.To scener

Fra ettermiddagen og utover kvelden blir det konserter med 19 av de 21 bandene som er representert på plata – med ulik lengde på settene. Konsertene vil foregå i Verkstedhallen og på Ramp, og det er meningen at folk skal kunne gå mellom scenene for de 100 kronene billetten koster.

–Vi vurderte å spre det utover flere scener, men det blir en koselig festivalstemning ved å samle det på et lite område, forklarer Ryjord.

–Men vi har også utfordret Blæst, stedet der konseptet ble født i sin tid. Der vil dj-ene kun spille trøndersk musikk, så vi håper alle vil avslutte kvelden der.Turnérute innom Bylarm

I tillegg til minifestivalen i Trondheim skal «Trondheim Calling» markere seg på flere måter. I hele februar skal tre av deltakerbandene, Soup, St. Helen og G.O.D.S, ut på turné med 15-16 konserter. Innbakt i løypa blir en egen showcase under Bylarm, der også plata vil bli solgt og konseptet presentert. I tillegg slipper Soup sitt nye album samtidig med samleplata.

–Flere av de utvalgte bandene sier de har opplevd økt oppmerksomhet i det siste, og det er jo hele hensikten med prosjektet, sier Ryjord.

 
På forsiden nå