Til sengs med «Hællfåkken»

Vi ble invitert til køys med en gjeng perverse bergensere. Blir det verre enn dette?

Saken oppdateres.

- Yo. This is Bjørn Hellfuck.

En mørk røst i telefonrøret. Han ringer fra ukjent nummer. Adresseavisen har avtale og skal møte landets største grisegutt om få minutter. Men nå har han et ønske:

- Du. Kan du ikke bare komme til rommet mitt? Så kan jeg ligge i køyen mens vi snakker, spør Hellfuck.- Javel, ja, sier vi, og går mot hotellet.

HællfåkkenBergenserens debutplate «Innforjævlig» kom mandag denne uka. Den ble møtt med unison fordømmelse og terningkast 1 denne avis. Men publikum elsker perversjoner. Låta «Krabbeklo» har blitt avspilt over 250 000 ganger på YouTube. Anne B. Ragde digger den. Og nå banker vi på rom 602.

Altså, vi veit jo hvem han er. Det er Torbjørn Hille Alvøen, 31 år gammel, musiker i bandet Johnny Laidback. Men det er ikke fritt for at vi er litt nervøse. En for oss hittil usett karakter med camobukse og «gammel mann»-maske åpner døra. Fotografen rygger.

- Jeg blir nesten litt redd, sier undertegnede.

- Vi er greie, vi. Slapp av, sier Hellfuck.

For der inne ligger han, «Hællfåkken», med tøymaska på og hotelldyna godt trukket opp over magen. På tv-en gjør Jerry Seinfeld en ablegøye, latterboksen romler - og kanskje trekker Hellfuck på smilebåndet også, hvem veit, det er litt vanskelig å si.

- Syng om pissen!- Det er for å skjule trynet, rett og slett. Folk spiller jo i andre band og sånn. Og så er det alltid en gnager som skriker «syng om pissen» inn i øret mitt. Jeg orker ikke det der jævla maset til folk. Det kommer alltid en pung med en god idé til neste sang, sier Hellfuck.

Og så gjesper han, det høres i hvert fall slik ut. Sammen med bandet tok han et ekstremt tidlig fly fra Flesland - «den der jævla Mikke Mus-flyplassen» - og til Oslo i morrest. Seinere skal de spille i Bylarm-teltet på Youngstorget.

- Det er så kjipt, asså. Det er ikke pils backstage. Den må vi faen meg gå og kjøpe selv, fortsetter Hellfuck.

Tror vi. Det blir litt mye mumling i maska. Men vi registrerer at han har ett og annet og melde om den norske anmelderstanden, som har slaktet «Innforjævlig» noe så innfernalsk de siste dagene.

- Det finnes nok av sånne der «Hvordan passer dette inn i samfunnet»-folk, de må ha et jævla kjedelig liv. Enkelte er for stramme i¿

Å snabbe eller ikke

Jo da, han drar selvfølgelig hele regla (du kan lukke øynene nå, om du ikke gidder) om fisen og snabben og krabben, om at han ikke «sipper drinker og sier ÿdu er finÿ, men heller spør rett ut om dama vil ha penis» og at han «egentlig driter i alt».

På tv-en ruller Doug Heffernan rundt på gresset i en episode av «Kongen av Queens». Folk synes Heffernan er morsom. Hvorfor synes de Hellfuck er morsom?

- Det er urinnstinktet. Alle vil snabbe eller bli snabbet, sier Hellfuck.

- Er «å snabbe» det samme som «å pule», spør vi, for å få litt klarhet i begrepene.

- Ja, nikker gjengen på hotellrommet.

Stillhet.

- Kan man snabbe med maske, spør fotografen.

- Nja. Det blir jævla varmt, asså.

 
På forsiden nå