Den nye trønderrocken?

I helga arrangeres Babelectric for første gang. Electro a go-go.

Saken oppdateres.

– Trondheim har vært en ledende rockeby, men musikken er i stadig utvikling. Elektro har vært noe for de få, men det har spredd seg. Nå blander man sjangre for å skape den nye trønderrocken!

Det sier Terje Olden, initiativtager til klubbfestivalen Babelectric, som går over to dager i kjelleren på Café 3B i helga – med start i kveld. Hit kommer band som The Penguin Suit fra Kristiansand, The Murder Mystery fra Hønefoss og Seven fra Oslo, i tillegg til trønderske innslag fra Captain Credible og trioen Ningun Extremo.

Var alene, ble flere

– Det er på tide at miljøet samles, og at de får en egen festival, mener Olden, som også legger et ideelt formål til grunn for helgas arrangement.

– Tanken har vært å hjelpe band som ligger litt i startgropa, band som mener det de står for og vil noe. Derfor er dette en festival med «up and coming»-band fra hele landet, som jeg mener fortjener oppmerksomhet, sier Olden.

Ett av disse bandene er tidligere nevnte Ningun Extremo, som i løpet av våren slipper sin første EP. Gitarist Ola Nordal mener elektromiljøet er på vei frem i lyset.

– Da vi begynte i 2005, var vi veldig alene. I senere tid har det kommet flere synth- og elektroband, der Snorre Valens band Amish 82 er et kjent eksempel. Vi har vært i undergrunnen, men det begynner å skje ting, mener Nordal.

Gammel rocker

Et annet eksempel kan være trondheimsbandet B.C., hvis medlemmer også skal spille plater under festivalen på lørdag. Trondheim har lange hatt et mer kunstorientert elektromiljø i Klubb Kanin, og på Supa er det stadig dj-kvelder i regi av Trondheim elektroverksted.

Babelectric vil på sin side vise frem artister som blander tradisjonelle bandinstrumenter med elektronikk.

– Selv er jeg en gammel rocker, men jeg var på befaring på Insomnia-festivalen i Tromsø og fikk øynene opp for ny musikk, forteller festivalsjef Terje Olden.

– Jeg har jo slått opp i Wikipedia og sånn, og der står det at elektro betegnes som dance, ambient og drum & bass. Ingen av disse sjangrene er representert på festivalen. Men her er artister som bruker synth, samples eller PC til å lage musikk, fortsetter han.

Ikke Röyksopp

Ningun Extremo, som Olden også er bookingagent for, faller i denne kategorien. Trioen benytter seg av el-trommer, synth, datamaskiner og gitar.

– Vi er et elektronisk og synthbasert rockeband. Vår misjon er å få folk til å danse – vi er det motsatte av shoegaze, frister Ola Nordal.

Bandmedlemmende har bakgrunn fra samtidsdans- og teatermiljøet, i tillegg til universitetet: Trommisen har doktorgrad i artificial intelligence, og Nordal selv er master i historie med forkjærlighet for teknologisk kunnskapsarv ved NTNU.

Festivalsjef Olden har tidligere vært leder for Steinstock-festivalen. Opprinnelig hadde han enda større planer for historiens første Babelectric – men et budsjett på skarve 50 000 kroner satte en stopper for dette.

– Jeg hadde tenkt festivalen over tre dager på ulike klubbscener. Men det var bare 3B som var villige til å ha konsert i helga. De andre utestedene tjener vel mer på å ha DJ og ølsalg, med mindre man booker Röyksopp, da. Men det har vi ikke råd til, sier Olden.

TID OG STED: Café 3B, med start fredag 19. mars klokken 21:00. Festivalpass kroner 170 i forsalg.

JONAS SKYBAKMOEN 97723052

jonas.skybakmoen@adresseavisen.no

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå