Et musikalsk Drillos

Gi denne gjengen en internasjonal arena snarest mulig.

  Foto: GLEN MUSK

Saken oppdateres.

At det var noen av landets aller ypperste musikere som møttes inne i blackboksen på Svartlamoen kvelden før Himmelspretten, hadde mange fått med seg.

Bare vellyd

Kanskje med unntak av fullkallen, som i en misfornøyd tone vrælte ut et eller annet om for mye blått scenelys i en av de korte pausene. «Føler jeg plutselig er en helt annen plass», svarte Ola Kvernberg i mikrofonen. Personen må ha blitt geleidet ut, for derfra og ut var det bare vellyd i Verkstedhallen.

Ikke for det, episoden bidro ikke med annet enn å også skape litt humor i en ellers ganske så prikkfri og alvorlig godt gjennomført konsert. I lag på lag fikk publikum oppleve grensesprengende lydlandskaper i tre akter, der crescendo oppsto i den korteste til slutt. Å drømme seg bort og fikle med mobilen når man forsyner seg av kultur er vanligvis et skrik om hendelser og begivenheter, men en og en halv time har sjelden gått så raskt unna som under jazzfestivalen onsdag kveld.

Dobbelt mannskap

Trompetist Mathias Eick, som nå har en helt egen signatur i spillet sitt, imponerte nok flest, men mange av de største øyeblikkene oppstod nok likevel i møtene mellom fiolinist Ola Kvernberg og Håkon Kornstad på saksofon. Der Kvernberg fungerte som høyrevingen som serverte lissepasninger til Kornstad foran mål – som ekspederte videre i nettet. Stjernen på flanken hadde i anledning bestillingsverket ustyrt seg med dobbelt mannskap på alle plasser; to på trommer, to på bass, to på fiolin og stryk på sidene og to spisser i front i blåseinstrumentalistene Eick og Kornstad.Lagseier

Bergmund Skasliens eksperimentelle ambientlyder omtrent midtveis var også interessant og skapte etter hvert nødvendig variasjon – med to duvende trommesett i bakgrunnen. For konserten var ikke for kort. Uansett sto de åtte musikerne for en real lagseier, der ingen skinte er enn de andre, ingen ble glemt mer enn resten. Fullkallen får bli keeper denne kvelden, lysmannen midtbaneanker og publikum den 11. mann. Et komplett lag – som nå er moden for enda større oppgaver.

 
 
 
 
 
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå