Røff mat på rocka fat

Restauranten i Rockheim lover byens beste hamburger.

Saken oppdateres.

Med glass fra gulv til tak og panoramautsikt med et helt nytt perspektiv på Trondheim by fra Lade via bryggerekkene og helt til Trolla, skal Rockheim fra i dag ta i mot sultne gjester i en ny restaurant –«ulikt alt annet Trondheim har fra før», ifølge driver Mona Ulvin.–Ingen kan konkurrere med dette, spør du meg.Restauratør Mona Ulvin er sikker i sin sak. Femte etasje i Rockheim-museet skal huse en av byens beste restauranter.

Mer enn kaffe/vaffel

Fra før driver Ulvin Tordenskiold kro på Ringve Museum, i tillegg til å være daglig leder i eventbyrået Trondheim Arrangement. Restauranten på Rockheim blir imidlertid noe helt nytt.–Styrken i konseptet er nok at vi ikke er en ren restauratør, men har bred erfaring og kompetanse i eventbransjen. Vi tenker utover det å lage en museumsrestaurant som tilbyr gjestene kaffe og vaffel, sier hun.Ulvin vil kombinere mat med høy kvalitet med alternativ markedsføring for å få gjestene til Brattøra. Hun ser for seg både en lunsjklubb og et «after work»-konsept etter hvert som hundrevis av nye arbeidsplasser vil dukke opp i området med Choice-hotellet som er under bygging. Ulvin planlegger også at restauranten kan brukes i konferansesammenheng og leies ut til private arrangementer.–Vi har faktisk allerede fått inn en bestilling til bryllup, der de ønsket seg en utradisjonell rock'n roll-stil, opplyser hun.

Ingen stive snipper

Maten og stilen befinner seg i krysningspunktet mellom T.G.I. Friday, Kentucky Fried Chicken og Hard Rock Café. Målet er å skape en plass for uformelle møter, ifølge Ulvin, og prisene skal være deretter.–Vi skal ha røff mat, fastslår hun, og lover at kjøkkenet skal forske seg frem til byens beste hamburger.Her blir ingen hvite duker, stive snipper og fancy menyer. Menyen skal opp på tavler på betongveggen, og interiøret er industrielt og enkelt. Utsikten og maten skal stå i sentrum.Og for å være sikker på at restauranten ikke blir til å komme utenom, i alle fall for museets besøkende, leder den sitrongule betongtrappen fra museet rett ut i restauranten når man skal ut.– Vi vet selvfølgelig ingenting om hvordan besøket vil bli, men vi håper og tror det blir stort. Rockheim-museet er jo helt unikt i nasjonal sammenheng. Og alle som har kommet opp hit, har hatt samme reaksjon: De blir overveldet av utsikten.Uteserveringen strekker seg nesten hele veien rundt bygget, og viser Trondheim fra et nytt perspektiv. Men den flotte utsikten over hele byen på én gang påpeker også at Brattøra ennå ligger litt utenfor allfarvei. Kreativ markedsføring bli avgjørende, tror Ulvin:–Folk må vite hva som er her. Da kommer de hit.Rockheim-restauranten åpner samtidig med museet, i dag kl. 16.

 
På forsiden nå