Chick Corea blir NTNU-doktor

Jazzpianisten Chick Corea blir torsdag utnevnt til æresdoktor ved NTNU.

Saken oppdateres.

Bakgrunnen for utnevnelsen er stjernemusikerens samarbeid med Trondheim Jazzorkester som startet med «mirakelkonserten» i Molde i 2000.

Gjenforeningskonsert

Chick Corea mottar personlig utnevnelsen på Dokkhuset torsdag kveld, i forbindelse med at han spiller reunionkonsert med Trondheim Jazzorkester - med originalbesetningen fra 2000. Konserten er den andre i en norsk/svensk turne i anledning feiringen av Molde Jazzfestivals 50-årsjubileum. Turneen ble innledet med verdensnypremiere i Molde onsdag og avsluttes i Oslo Konserthus førstkommende mandag.

Utnevnelsen av Corea til æresdoktor, vil markere hva NTNU ønsker å stå for internasjonalt; et mangfoldig skapende universitet der de estetiske fag har en selvfølgelig plass. Jazzorkesterets samarbeid med Corea har hatt stor betydning for anerkjennelsen og videreutviklingen av jazzmiiljøet ved NTNU, heter det i begrunnelsen for å gi Corea æresdoktoratet.16 Grammypriser

Chick Corea har så langt vunnet 16 Grammypriser som pianist og bandleder. Relasjonen mellom den verdenskjente jazzmusikeren og NTNU oppsto da Chick Corea inngikk samarbeid med Trondheim Jazzorkester i forbindelse med Moldefestivalen i 2000. Resultatet ble en legendarisk konsert av det mytedannende slaget. 1100 «utvalgte» fikk i Idrettens Hus oppleve musikkmagi som senere har levd under betegnelsen «mirakelkonserten».

Moldekonserten ble etterfulgt av en landsomfattende Norges-turne, og en CD som fikk jublende kritikker internasjonalt. I januar 2006 sendte Norsk Jazzforum produksjonen til verdens største jazzkonferanse i New York, hvor 3000 forbløffede amerikanere og fagfolk ga Corea og Trondheim Jazzorkester stående ovasjoner. Denne konserten resulterte i en invitasjon til Tokyo Jazz Festival i september 2006 hvor de spilte foran 5000 entusiastiske publikummere.

 
På forsiden nå