Petter Myhr blir Rockheim-sjef

Kommer fra toppjobb i NRK til Rockmuseet.

Saken oppdateres.

–Det var rart og vemodig å forlate NRK. Samtidig gleder jeg meg veldig til å føre Rockheim videre, sier Petter Myhr til adressa.no.

Han kommer fra jobben som programsjef i NRK Trøndelag, hvor han har jobbet i 23 år. Rockheim vekket en lyst i ham til å gi seg ut på noe nytt.

– Det var som å bli forelsket i en annen dame enn hun jeg har vært gift med i mange år. Jeg var på Rockheim på åpningen, og har siden da fulgt nøye med på utviklingen, både gjennom media og samtaler med publikum, sier han.

Rockheim har fått en bra start med gode besøkstall. NRK-veteranen ser at det ligger utfordringer ved den videre driften.

– Jeg vil jobbe med å få på plass gode rutiner. Det fins en vanvittig bra kompetanse og et bra engasjement her fra før, så jeg tviler ikke på at det vil gå bra. Samtidig må vi være nytenkende. Temporære utstillinger og andre hendelser som gjør at folk vil komme tilbake til Rockheim må på plass, sier Myhr.

Han tror at hans ledererfaring gjorde utslaget da styret valgte ham som ny direktør.

–Samtidig er jeg klar over at Rockheim må utvikles til å bli et nasjonalt opplevelsessenter. Med lang fartstid som musikkjournalist kjenner jeg mange, og har bra oversikt og stor interesse for musikkbransjen.

Suzette Paasche som er leder for Museene i Sør-Trøndelag sier at magefølelsen for Myhr har vært god hele veien.

- Den totale erfaringa og kompetansen er solid, men ikke minst har vi vært ute etter en dyktig leder, og ikke minst en kandidat som har vært maksimalt motivert. Jeg føler meg trygg på at vi har truffet blink med Petter, og at han er riktig person for å få det beste ut av staben vår, sier Paasche på Rockheims hjemmesider.

FAKTA: Petter Fiskuhm Myhr er født i Namsos i 1957. Bosatt i Trondheim, utdannet Cand. philol med hovedfag i litteraturkunnskap. Har jobbet i NRK i 23 år som både programleder, redaksjonssjef og programsjef. Har skrevet boken «Bob Dylan - jeg er en annen» (2001).

Petter Myhr er sønn av den i trønderrocksammenheng legendariske Fritz Myhr som med sin velvillighet i tjenesten som vaktmester ved Gymnaset i Namsos "berget" guttene i Prudence når de trengte øvingsrom. Prudence og Åge Aleksandersen har ved en rekke anledninger vist stor takknemlighet for dette.

Petters sønn Kim Myhr er for øvrig en fremmadstormende gitarist og mannen bak nymusikk-festivalen Fri Resonans som arrangeres i Trondheim.

 
På forsiden nå