Helt Texas

Youth Pictures of Florence Henderson skal spille på en av verdens største bransjefestivaler. Hvis de får råd, da.

Saken oppdateres.

Trondheimsbandet et ett av 18 norske band som er plukket ut av Music Export Norway til å spille på den gigantiske bransjefestivalen South By Southwest (SXSW) i Austin, Texas i mars.

Music Export Norway gir også støtte til enkelte av de 18 bandene, men sjumannsbandet Youth Pictures of Florence Henderson er blant dem som må skrape sammen penger til reise og opphold selv.

- Det finnes andre støtteordninger vi vil søke på, som Norsk kulturråd og Fond for utøvende kunstnere, forklarer bassist Audun Hoem Musinoi Hagen.

Postrockbandet vil også jobbe mot å få flere spillejobber dersom de først kommer seg til USA.

- For eksempel kan vi fly til New York og kjøre nedover derfra, mens vi gjør spillejobber langs veien.NøkternHagen er imidlertid svært nøktern med tanke på hvor stor karrieremessig uttelling spillejobben kan gi.

- Med 2000 band på plakaten skal det noe til å stikke seg ut. Det var vanskelig nok da vi spilte på Bylarm, sier Hagen. Han forteller at bandet har avtale om nettdistribusjon av musikken i USA, og at de har solgt flere eksemplarer av bandets siste plate til USA.

Hør «Youth Pictures of Florence Henderson» i Spotify

Blant de utplukkede er også jazzbassisten Ingebrigt Håker Flaten fra Oppdal, kjent fra bandkonstellasjoner som Atomic, The Thing, Scorch Trio og Element. Til SXSW drar han med soloprosjektet DE Håker Flaten.

Følgende band er invitert til SXSW:

Altaar
Benea Reach
Casiokids
Datarock
Death Crush
Forza
Harrys Gym
DE Håker Flaten
Kvelertak
Marit Larsen
The Megaphonic Thrift
Mylittlepony
Nico D & Admiral P
Serpentine
Simon Says No!
Sondre Lerche
Tôg
Youth Pictures Of Florence Henderson

Video: Youth Pictures of Florence Henderson - «We May Be Remembered By What We Did When We Sat Down»:

 
På forsiden nå