Wenche i kongelig glans

Rockheim åpner sin store Wenche Myhre-utstilling 1. juni. Det norske kongeparet og kongelige gjester fra Luxembourg blir blant de første gjestene.

Saken oppdateres.

Rockheims hovedsatsing i 2011 blir «Wenches verden», en utstilling om Wenche Myhres liv og virke.

Wenche Myhre (64) sier at det er en stor ære at Rockheim nå lager en stor utstilling om hennes liv.Tirsdag ankom hun i stil til egen pressekonferanse i Oslo. Rockheim hadde klart å spore opp Wenches første bil, en sprek rød MG kabriolet.– Vår første internasjonale stjerne

– Wenche var vår første internasjonale stjerne, kanskje Norges største internasjonale stjerne gjennom tidene. Hun blir ble den første artisten vi presenterer med egen utstilling på Rockheim, sier Rockheims rockhistoriker Terje Nilsen til NTB.

Ifølge Rockheim vil utstillingen «diskutere popstjernen som fenomen, med fokus på ulike framstillinger og lesninger av artisten og mennesket. Hva forteller disse framstillingene om Wenche, og hva forteller de om oss?»

Utstillingen vil blant annet inneholde musikk, scenekostymer, foto, tv, film og fanklubbmateriale.

Selv har Wenche problemer med å trekke fram et høydepunkt fra sin lange karriere.

– Det er vanskelig å si. Jeg har fått være med på så mye. Jeg føler at hele livet har vært et høydepunkt, både privat og på scenen. Selv nå når jeg har måttet bremse litt, har jeg hatt et fantastisk år. Det gjelder å nyte hvert øyeblikk, sier hun til NTB.

Wenche Myhre fikk i fjor brystkreft og er for tiden sykmeldt.Kongelige gjester

Wenche Myhre selv vil være tilstede under åpningen av «Wenches verden» på Rockheim 1. juni, en åpning som får mer prominente gjester enn utstillinger flest.

Trondheim er nemlig åsted for et statsbesøk fra Luxembourg, der det norske kongeparet er vertskap for Deres Kongelige Høyheter Storhertug Henri og Storhertuginne Maria Teresa.

Kommunikasjonsansvarlig for Rockheim, Magne Gisvold, bekrefter at det norske kongeparet vil ta med sine Luxembourgske gjester til Rockheim på besøkets siste dag.

- Det blir sannsynligvis den delen av besøket der det blir størst mulighet for folk flest å se de kongelige. Vi kommer til å ha et opplegg utenfor museet, med band og servering. Barnehager og skoler blir invitert, og vi vil forsøke å lage litt 17. mai-stemning, forteller Gisvold til adressa.no

Museet er åpent for publikum denne dagen, bortsett fra under en 40 minutter lang omvisning for de kongelige.

I tillegg til besøket på Rockheim, vil gjestene besøke Statoils forskningssenter på Rotvoll og NTNU/Sintef, spise lunsj i Erkebispegården samt besøke utstillingen om Trondheims byplanlegger Johan Caspar de Cicignon, som var luxemburger.

 
    
      (Foto: Berit Roald/SCANPIX)

  Foto: Berit Roald/SCANPIX

 
    
      (Foto: Åserud, Lise)

  Foto: Åserud, Lise

På forsiden nå