Prudence gjenforenes

I november står alle de gjenlevende originalmedlemmene av Prudence på samme scene for første gang på 15 år.

  Foto: Kjell A. Olsen

Saken oppdateres.

Anledningen for den sjeldne begivenheten er den høytidelige åpningen av Rock City Namsos, som finner sted fredag 11. november.

I dag offentliggjorde Rock City under en pressekonferanse at åpningen samler alle originalmedlemmene av Prudence, bortsett fra Per Erik «Prikken» Wallum, som døde i 1990.

Hva og hvor mye Prudence skal spille er ennå ikke klart, men antagelig skal de spille både under den offisielle åpningen på formiddagen og under en artistgalla senere på kvelden. Kvelden avsluttes med fest der D.D.E. og TNT spiller.Første opptreden på 15 år

Det betyr at Åge Aleksandersen, Terje Tysland, Kaare Skevik jr., Kjell Ove «Nille» Riseth og Johan Tangen står på samme scene for første gang på 15 år.LES OGSÅ: Før Prudence ble PrudenceSist Prudence opptrådte offentlig med originalbesetningen, var i 1996, under en «Tore på sporet»-sending. De gjorde også noen ytterst få konserter på 80-tallet. Aleksandersen, Riseth og Tangen opptrådte i tillegg sammen under en minnekonsert for Wallum i 2010.

Prudence ble oppløst i 1975, etter å ha gitt ut fire studioalbum og ett livealbum i løpet av tre hektiske år. Bandet holdt sin avskjedskonsert i Studentersamfundet 11. desember, 1975.Lang prosess

De ble snakket mye om en Prudence-gjenforening tidlig på 2000-tallet - blant annet i forbindelse med Kaare Skeviks bok «Drunk and happy, 30 år med trønderrock», som kom i 2002, og utgivelsen av samleplata «Det det va» i 2005.

I et intervju med Adresseavisen i 2005, forklarte bandet at de kviet seg for å gjenforenes på scenen mye på grunn av dødsfallet til originalmedlem «Prikken» Wallum i 1990.

- Vi vil mangle «Prikken» og hans fingeravtrykk. Dermed blir det lett Åge og Terje med band i stedet for Prudence, sa «Nille» Riseth den gangen.Arven etter «Prikken»Etter det Adresseavisen erfarer, vil likevel Wallums fingeravtrykk bli ivaretatt av hans barn, Kine og Stian Wallum, under konserten. De har bandbakgrunn fra henholdsvis Quintrophenia og Tugboat, og skal fylle sin fars opprinnelige rolle på fløyte og vokal.

 
    
      (Foto: Maria Gossé)

  Foto: Maria Gossé

 
    
      (Foto: Kjell A. Olsen)

  Foto: Kjell A. Olsen

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå