Honningbarnas trommeslager døde i bilulykke

Anders Askildsen Eikås (20) omkom i en bilulykke i natt.

Saken oppdateres.

Trommeslager Anders Askildsen Eikås (20) i punkebandet Honningbarna fra Kristiansand, døde natt til tirsdag i en bilulykke.

Politiet fikk melding om trafikkulykken på riksvei 456 i Søgne klokka 1.24. Bilen Eikås kjørte havnet i fjellveggen, og 20-åringen ble sittende fastklemt. Hjelpemannskapene kom frem kort tid etter, men trommeslageren var allerede død, melder Agderposten.

– Honningbarna er en nært sammensveiset vennegjeng, og bandet er selvsagt ekstermt berørt av det som har skjedd. Våre tanker går til Anders' familie i denne stund, skriver manager Louis Holbrook i en pressemelding.

De kommende konsertene i Kristiansand og Stockholm denne uka, og i Bergen neste uke er avlyst, og flere avlysninger vil bli annonsert fortløpende.

Kometdebutanter

Honningbarna markerte seg sterkt i fjor, da de åpnet med å vinne Urørtfinalen i januar.

På Bylarm skapte de furore, noe som førte til at de ble booket til et tjuetalls festivaler og toppet det hele med to spellemannnominasjoner for debutalbumet «La alarmane gå». Den kapret Spellemannprisen i kategorien rock.

«Aggressiv punk framført på landets kanskje minst aggressive dialekt. En vokalist (Edvard Valberg) som høres ut som han er vokst opp på en diett av barberblader, dårlig speed og Klassekampen, men ser ut mer som en Unge Høyre-lokallagsleder som spiller i Belle & Sebastian-coverband på si. De gjør søte, morsomme intervjuer, og enn så lenge utstråler de entusiasme i stedet for livstrøtt, utstudert trass.», skriver Adresseavisen om debutplata og gir terningkast 5.

Politisk agenda

Bandet synger på norsk, og har en klar politisk agenda mot kapitalisme og undertrykkelse. Tidligere i år har de turnert i Tyskland og Nederland. Låta «Fritt Palestina» ble fjernet fra debutplata i den tyske utgivelsen, med henvisning til at låta «ikke hører hjemme i Tyskland».

Forrige gang de holdt konsert i Trondheim var på Byscenen etter prisutdelingen Ut-Awards som en del av nachspielfesten etter showet.

 
På forsiden nå