Trondheim står først i Stones-køen

Mick Jagger og co. feirer 50 år som artister. Jubileumsturneen kan stoppe i Granåsen.

  Foto: SCANPIX

Saken oppdateres.

Det har vært nære på flere ganger, men nå ser det endelig ut til at Trondheim ligger svært godt an til å få den neste konserten Rolling Stones eventuelt gjør i Norge.

– Vi har fått lovnad fra konsertarrangøren Live Nation, som håndterer slike store arrangementer, om at bandet kommer til Trondheim på sin neste turné dersom vi kan stille med arena og god økonomi. Det gis også positive signaler fra næringslivet om garanti for kostnadene, sier musikkildsjel og mangeårig Stones-fan Terje Nilsen, som jobber sammen med Nidaros Blues-sjef Jan Engen om dette prosjektet.

Live Nation-sjef Rune Lem presiserer at de aldri gir garantier, likevel bekrefter han langt på vei Nilsens utsagn.

- Vi har lovet å snakke med Terje før vi gjør noe dersom det skulle noen gang bli en mulighet for å få Rolling Stones til Norge, sier Lem i en epost til Adresseavisen.Den første muligheten kan bli allerede i 2013, da det er ventet at bandet legger ut på en jubileumsturné. Da er det også mulighet for at Granåsen blir arena, og Nilsen mener at et publikumstall på nærmere 50 000 ikke er utenkelig. Det vil i så fall bety tidenes største utendørskonsert med betalende publikum i Norge. Kun gratiskonserter i Frognerparken og på Rådhusplassen i Oslo har trukket flere.LES OGSÅ: Stones i Granåsen eller Rihanna på festningen?Nilsen har prøvd å få The Rolling Stones til Trondheim helt siden han var involvert i konserten som bandet holdt på Valle Hovin i Oslo i 1990. Han var nær i 2002, men investorene trakk seg til tross for kontrakt med rockelegendene om en Trondheimskonsert. Nå er han mer optimistisk enn noen gang.Håper på Bergen-effekt– Trondheim bør ha en arena for store internasjonale artister. Stones-konserten i Bergen i 2006 var det som virkelig gjorde byen til et ettertraktet sted for slike arrangementer, og viste at det går an også utenfor Oslo. Nå er det vår tur, sier Nilsen.

En konsert med The Rolling Stones i Granåsen vil koste rundt 25 millioner kroner, men Nilsen mener eventuelle investorer ikke har mye å frykte.

– Ingen har noensinne tapt penger på en Stones-konsert, mener Nilsen.

GarantifondI kommunen jobbes det med et garantifond som kan muliggjøre nettopp slike arrangementer. Næringslivet skal være villige til å legge penger på bordet.

– Vi hadde et møte med blant annet Næringsforeningen før jul. Kommune og næringsliv har en helt annen innstilling nå enn for ti år siden. Vi er veldig sterke i troen på at det nå må skje, sier Nilsen om Stones-konserten.

Marvin Wiseth, informasjonsdirektør i Sparebank 1 Midt-Norge, har også god tro på at konsertprosjektet kan få finansielle ben å stå på.

– Det er langt ifra urealistisk, snarere tvert imot. Det er noe spesielt med å få The Rolling Stones til Trondheim, og jeg mener det er god forretning for byen. Jeg blir overrasket hvis det ikke er mulig å få til en dugnad fra næringslivet, sier han.– Granåsen er klarDen tiltenkte arenaen ser også ut til å være på plass. Ola Kviteng, produksjonssjef i Trondheim Bydrift, ser ingen større grep som må gjøres for at Granåsen skal kunne brukes som konsertarena.

– Granåsen er klar for Stones, konstaterer han.

Leder av kulturkomiteen, Erling Moe (V), er svært positiv til konsertplanene dersom det viser seg at The Rolling Stones kommer til Trondheim.

– Vi vil strekke oss langt for å få til en slik konsert i Granåsen. Det vil få positive ringvirkninger for hele byen, sier han.

 
        
            (Foto: SCANPIX)

  Foto: SCANPIX

På forsiden nå